Acer Aspire A517-52G-58AS, laptop office cu ecran mare

Laptopurile ceva mai mari au prețuri puțin mai piperate și nu pentru că la interior ar fi alte componente, ci pentru că experiența este mai plăcută (aproape ca și cum ați folosi un desktop). Acer Aspire A517-52G-58AS este un astfel de laptop și nu poate fi comparat cu altele deoarece vedem noua generație de procesoare de la Intel care vine cu specificații excelente. Aici vorbim de arhitectura Tiger Lake care a fost destul de populară însă din câte observ, laptopuri tind să țină pasul cu platformele desktop, adică se oferă alternative mobile (laptopuri).

Chiar dacă arată ca oricare altul, ecranul său este mai generos, adică măsoară 17.3 inci în diagonală. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Dacă anterior ați avut fie un PC, fie un laptop cu ecran de 15.6 inci, iar acum vă doriți o schimbare sau un upgrade, modelul prezentat poate fi acela. Prezența acelei plăci video dedicate MX450 nu o să ajute foarte mult atunci când vorbim de jocuri cu cerințe hardware peste medie. Decât să solicitați prea mult laptopul, optai pentru variante precum Acer Gaming Nitro AN515-57-738L. Seamănă mult cu acel laptop, adică avem cam aceeași memorie RAM și SSD, dar pentru gaming aveți nevoie și de procesor de top și placă video RTX.

Nu cred că veți juca pe acesta, ci îl doriți strict pentru aplicații și navigare web. Se poate lucra foarte ușor pe un display mare și vă recomand chiar și un mouse business, dacă vreți un plus de productivitate. Îmi place că majoritatea porturilor sunt poziționate în stânga, astfel că diversele cabluri nu vor fi deranjante când  folosiți mouse-ul.

Lipsa sistemului de operare poate părea a fi un minus al laptopului, iar aici mă refer la Windows 11 și nu la Linux, însă nu cred că ați fi dispuși să dați câteva sute de RON în plus doar pentru că are acel OS. Instalarea sa durează puțin dacă aveți un stick USB rapid și o licență electronică nu costă mult.

Concluzie

Acer Aspire A517-52G-58AS este o soluție excelentă pentru uz office și chiar dacă pare cam scump, veți observa că acel Core i5 este la fel de performant ca un Core i7 din generațiile precedente (10000 puncte Benchmark).

Te-ar mai putea interesa