Acer Aspire 5 A515-56, laptop office cu procesor Intel

Acer Aspire 5 A515-56 e un laptop de 15,6 inci pentru sarcini office care vine echipat cu multă tehnologie modernă. Aş aminti tehnologii precum procesorul Tiger Lake, ecranul cu panel IPS, cipul grafic Iris Xe şi stocarea SSD.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi ». Vine în 3 variante în funcţie de procesor (i3-1115G3 dual core sau i5-1135G7 quad core) şi seistemul de operare pe care-l are instalat (EFI sau Windows).

Păreri pro şi contra

Nişte facilităţi mai deosebite ar fi tastatura iluminată, multitudinea de porturi şi ecranul foarte clar.
Nu are unitate optică, dar în schimb stă extrem de bine pe partea de porturi deoarece are 4 USB, HDMI, LAN Gigabit, wireless ac şi bluetooth.
Stocarea se realizează pe SSD, fiind vorba despre unul cu o capacitate de 512GB. Este vorba despre o capacitate suficientă, iar dacă vreţi mai mult atunci puteţi apela la un hard extern ori cloud storage.
Portabilitatea e una bună deoarece laptopul e unul cu o baterie care ţine vreo 8 ore şi care are o greutate de 1,9kg.
Ecranul acestui laptop e unul de 15,6 inci cu rezoluţie FHD, panel IPS şi strat anti-glare. Acest tip de strat e util prin faptul că face ca lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa.
Stă excelent pe partea de memorie RAM întrucât are 16GB, adică mai mult decât suficient.
Cipul grafic Iris Xe vine ca o alternativă la Radeon Vega, având performanţe similare… conform Intel. Din păcate nu e un cip grafic pentru jocuri, dar va rula jocuri optimizate sau care nu au cerinţe de sistem prea mari.

Dacă vă interesează o alternativă la acest model atunci vă recomand varianta cu AMD.
Per ansamblu acest model e unul foarte bun când vine vorba despre putere de procesare întrucât procesoarele sunt foarte puternice.

Te-ar mai putea interesa