Acer Aspire 5 A515-44, laptop cu Ryzen 3 performant

Laptopul Acer Aspire 5 A515-44 e un model cu design modern și culoarea clasică – neagră. La interior vedem cel mai nou hardware de la AMD, adică mă refer la acel procesor Ryzen 3 care are o placă grafică decentă. Spun asta pentru că poate rula fără probleme filme 1080p și poate câteva jocuri, dar laptopul nu e creat pentru gaming. revenind la procesor, văd un scor de performanță impresionant, astfel că aș putea spune că o alternativă bună la un Core i3 sau Core i5 (a 10-a generație).

Performanțele superioare ale laptopului sunt oferite de întreaga configurație, adică nu trebuie neglijată memoria RAM sau SSD-ul. Hard discurile oferă mai mult spațiu, doar că nu sunt la fel de rapide și poate că nu obișnuiți să stocați foarte multe fișiere mari pe laptop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noile procesoare de la AMD vin cu tehnologie de fabricație de 7 nm și cu frecvențe de lucru satisfăcătoare, iar plăcile video sunt mult mai performante decât cele Intel chiar dacă nu au memorie dedicată. Oricum, ca să jucați jocuri, aveți nevoie de o placă video dedicată și de un sistem de răcire mai bun. Fiecare categorie de laptopuri au un design specific, iar la cele office/business observăm un design mai compact și portabil. Mai sunt și alți porducători care oferă configurații similare, însă poate că vă place mai mult cum arată acesta.

Păreri pro și contra

Raportul preț/performanță e foarte bun după cum am menționat și nu sunt alternative mai bune (mă refer la cele cu Intel). Unitatea DVD a fost eliminată pentru ca laptopul să devină mai compact și e o dotare inutilă deoarece sistemul de operare poate fi pus și instalat rapid de pe USB. Conectivitatea e excelentă și nu-i lipsește nimic, aveți chiar și portul USB de tip C pentru periferice compatibile.

Acer Aspire 5 A515-44 are un ecran foarte bun deoarece are un panel avansat de tip IPS, dar și rezoluția e una Full HD. Nici nu se mai fabrică laptopuri cu ecran HD deoarece calitatea conținutului trebuie să fie cât mai superioară.

Te-ar mai putea interesa