Acer Aspire 5 A515-45G, laptop cu procesor pe 7 nm și AMD Radeon Graphics

Acer Aspire 5 A515-45G este unul dintre multele modele care vin cu ecran IPS 1080p, iar această caracteristică e destul de importantă dacă lucrați pe el și poate vă place să vizionați filme sau seriale TV pe el. Laptopuri cu imagine 4K nu prea are sens pentru că și așa densitate pixelilor este destul de mare. Trebuie să știți că încă se mai comercializează laptopuri cu ecran TN, însă eu le-aș cam evita. Veți observa că cine cu un hardware foarte nou, după cum am menționat și în titlu, care oferă un plus de eficiență. Transferarea datele se face cu ajutorul porturilor USB 3.2 sau chiar să instalați sistemul de operare, pentru că nu are unul.

Alternative pot fi variante mai accesibile pentru că nu văd de ce ați alege un model mai scump, adică vă puteți gândi la un laptop cu Ryzen 3 sau Core i3 (Lenovo V15 IML). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Un procesor de tip U nu e creat special pentru gaming, de aceea Acest AMd Ryzen 5 îl recomand celor fără pretenții. Modelele H și HS sunt mai performante și veți observa că lucrează la o frecvență ceva mai mare.

Apreciez că are memorie DDR4 și multitaskingul este satisfăcător, astfel că nu trebuie să vă gândiți la un upgrade. SSD-ul e mult peste un hard disc în special dacă e de tip M.2, pentru că totul pornește și se transferă rapid. De aceea, trebuie să instalați o versiune de Windows nouă – 10, pentru că va rula ca pe o tabletă. Bateria sa nu e cu mult mai specială decât altele, doar că noile componente consumă puțin, iar autonomia maximă poate fi obținută dacă nu folosiți o luminozitate mare la ecran și nu activați tehnologii wireless.

Concluzie

Acer Aspire 5 A515-45G poate fi folosit pentru a rula orice conținut video, aplicație, dar sunt limitări în ceea ce privesc jocurile 3D. Procesoarele noi vin cu plăci video integrate pe măsură, astfel că pot reda chiar și conținut video de înaltă calitate. Totuși, pentru cei care vor să încerce un joc, le recomand placa video GTX, RTX sau chiar de la AMD, care au memorie video proprie.

Te-ar mai putea interesa