Acer Aspire 5 A515-45, laptop cu procesor AMD

Laptopul Acer Aspire 5 A515-45 este un model pentru uz office datorită configurației sale și este ceva mai diferit. Vedem un procesor AMD în locul celui Intel, iar performanțele sunt remarcabile. Puteți alege între un Ryzen 5 și un Ryzen 7, însă diferențele nu sunt atât de vizibile ținând cont ce veți face pe el. Sunt diferențe între configurații, iar unele modele oferă chiar și un HDD și un SSD mai mic. Astfel nu vă puteți plânge de spațiu pentru conținutul media.

Cititorul de amprentă este poziționat în touchpad la un model și poate că această dotare vă va fi de folos. Autentificarea va fi mai rapidă și sigură cu acesta și mi-ar plăcea să vă mai multe astfel de laptopuri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Voi decideți care configurați vi se potrivește dar eu aș alege pe cea cu cu SSD și hard disc dacă nu aveți un PC sau alt laptop pe care să stocați fișierele. Mai mult spațiu de stocare este un plus, dar mai există și varianta să alegeți unul doar cu SSD și să mai montați un SSD SATA dacă vreți că totul să se miște rapid.

Păreri pro și contra

Performanțele sale sunt satisfăcătoare cu un procesor pe 7 nm, 8GB RAM, SSD M.2 și hard disc. Vedem că are numeroase porturi, însă îi lipsește portul LAN deoarece vă oferă o alternativă – WiFi ax (versiunea 6). Cu alte cuvinte, aveți nevoie de un router wireless compatibil și spuneți adio cablurilor. Tastatura iluminată a ajuns să fie o dotare destul de des întâlnită pe laptopuri de peste 2500 lei și este necesară pentru utilizatorii care lucrează doar pe laptop. Nu mai trebuie să aveți o lampă în apropiere și puteți să lucrați oriunde pe el. Greutatea a scăzut destul de mult la noile laptopuri, deci putem spune că unele pot fi ultraportabile.

Acer Aspire 5 A515-45 are nevoie de Windows 10 și trebuie să ștergeți software-ul actual (EFi Shell), iar versiunea nu prea are importanță (poate fi Home). Este prezent în numeroase configurații, dar și culoarea poate să difere (negru sau argintiu). Nu aveți nevoie de o placă video dedicată, cea integrată se descurcă foarte bine în special când vine vorba de taskuri zilnice.

Te-ar mai putea interesa