Acer Aspire 3 A317-53, laptop cu ecran mare la un preț bun

Laptopul Acer Aspire 3 A317-53 este una dintre cele mai bune variante de pe piață și e disponibil la un preț foarte bun. Laptopurile de 17 inci nu sunt atât de numeroase și sunt ideale pentru cei ce vizionează filme. Cu siguranță, ați observat că un laptop mare are un preț mai piperat, însă e un desktop replacement mult mai bun. Veți avea destul de mult spațiu de lucru și se poate conecta un monitor/televizor suplimentar oricând la acesta pentru o calitatea video mai bună, dacă discutăm de o rezoluție mai mare sau un display de cel puțin două ori mai mare.

Nu sunt foarte multe alternative cu astfel de specificații și nici nu are sens să vă gândiți la jocuri 3D în acest buget, poate doar dacă depășește 3000 și cea de lei. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul Dual Core Intel Core i3-1115G4 e destul de avansat și chiar dacă nu e unul de gaming, are un consum redus și o viteză de procesare decentă – 3GHz. Componentele de gaming au un consum mai mare de energie, deci laptopul trebui ținut mai tot timpul în priză iar autonomia nu e un punct forte. Oricum, acest laptop se adresează celor care vor să-l folosească acasă deoarece și așa are dimensiuni generoase.

Ca oricare alt laptop, acesta prezintă o placă video integrată care poate fi de folos însă nu se compară cu una care are memorie proprie. În acest caz e vorba de UHD Graphics care este prezentă pe numeroase laptopuri noi. Nu aș putea spune că e foarte performantă, însă un gamer are nevoie de ceva mai mult (o placă video GTX sau RTX). Nu se poate pune problema că nu are suficientă memorie RAM, 8GB este de ajuns pentru un astfel de laptop.

Concluzie

L-aș alege din mai multe motive:  are ecran generos, design plăcut, performanțe decente, mult spațiu de stocare, fiabilitate. Evident, că nu poate fi la fel de portabil precum altele, însă se putea lucra mai mult la construcție deoarece are 2.6 kg. Acer Aspire 3 A317-53 nu arată cu mult mai diferit față de generația precedentă, dar la interior sunt componente mai recente (cum vedem și pe Acer Aspire 5 A515-45G).

Te-ar mai putea interesa