ZyXEL NSA310

ZyXEL NSA310 e un NAS (Network Storage) foarte bun care are capabilitatea de media server și cam aceasta ar fi principale aplicare a acestui model de la ZyXEL. Pentru cei ce nu știu ce e un NAS trebuie spus că e un fel de media player, dar mult mai capabil și din cauză că e foarte puternic (pe parte de hardware și software) poate fi utilizat și pe post de server pentru a găzdui un site pe platformă WordPress. În panoul de administrare are numeroase pachete printre care se PHP + MySQL + phpMyAdmin.
Modelul de față vine în mai multe configurații cum ar fi fără HDD, cu HDD de 500 GB sau 2 TB. Dacă aveți deja un hard foarte capacitiv atunci vă puteți achiziționa liniștiți varianta fără HDD care vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Din cele două imagini de alături se poate vedea că arată precum un rack extern de culoare neagră. Din a doua imagine se pot vedea porturile printre care se numără eSATA și două porturi USB 2.

Din față
Din față
Porturi
Porturi

Specificaţii tehnice

Dacă vreți să- folosiți pe post de server pentru un blog WordPress atunci o să o puteți face fără grijă deoarece are un procesor de 1.2GHz și 256 mega de RAM. Astfel, o să vă puteți găzdui mai ieftin blogul, dar depinde și de cât de stabilă e conexiunea dvs la Internet, dacă aveți ip static și de alți factori. Nu trebuie să vă faceți griji cu referire la resurse deoarece unele tipuri de software de server cum ar fi nginx consumă foarte puțin și astfel un blog de WordPress care consumă undeva la 32-maxim 60 mega de RAM o să ruleze fluent.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun; vine la pachet cu multe aplicații (add-on); ai nevoie de cunoștințe peste medie pentru a-l configura, deci dacă nu prea au treabă cu calculatoarele atunci mai bine te îndrepți înspre un media player normal; garanția standard e de 3 ani.
Contra: nu vine cu nginx, însă din câte am citit pe Internet se poate instala foarte ușor.

Concluzie

Acest dispozitiv e mai mult pentru vizionare de fișiere media pe un televizor ori alt dispozitiv, dar poate fi utilizat și pentru hosting de site-uri. Trebuie subliniat faptul că scopul cu care a fost realizat e acela de a fi media server, dar are o aplicație care facilitează instalarea WP, iar cu puține trucuri poate reușiți instalarea de alte tipuri de CMS-uri.

Lasă un comentariu