Zanussi ZIB6460CB, plită electrică cu timer

Plitele electrice sunt tot mai căutate datorită prețului atractiv, însă sunt și plite ceva mai scumpe care oferă tehnologii avansate. Zanussi ZIB6460CB e una dintre acestea și tehnologia de încălzire e cu inducție. Panoul de control e complet digital și nu e unul mecanic ca la plitele pe gaz, iar poziționarea sa e foarte importantă. Cât timp arzătorul mare e în față, panoul de control nu mai putea fi central-față ci a fost mutat puțin la dreapta.

Zonele de gătit sunt generoase și bine evidențiate de acele cercuri. În interiorul lor e menționată tehnologia menționată anterior (inducție). Aceasta are un randament superior unei plite clasice electrice și nu necesită o alimentare specială. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Puterea ei e dată de mărimea arzătoarelor care pot fi reglate în funcție de preparat și se setează timpul necesar pentru rețetă. Astfel, nu trebuie să stați foarte mult timp lângă ea ci reveniți când considerați că puteți servi mâncarea, ea se oprește când ați setat-o. Arzătoarele normale sunt poziționate în partea din spate, fiind și cele mai rar folosite arzătoare.

Păreri pro și contra

Plita e echipată su semnal sonor la finalizare programului, un control touch cu interfață prietenoasă, indicator căldură reziduală, timer și protecție copii (blocare butoane). Are nevoie de acel indicator pentru că și plita se încălzește de la vasul încălzit, astfel puteți curăța plita în siguranță. Se întreține ușor datorită suprafeței din sticlei vitroceramice și e complet netedă. Față de alte plite , acesta se oprește automat când alimente dau în foc, astfel se evită posibile accidente.

Zanussi ZIB6460CB e o variantă puternică care înlocuiește cu succes orice plită pe gaz, mâncarea având un gust la fel de bun. Plitele cu inducție oferă cel mai bun randament de pe piață de aceea nu pot fi atât de accesibile și prețul lor e peste 1000 de lei, dacă discutăm de variante cu cel puțin 3 arzătoare. Nu cred că o plită cu 2 arzătoare ar arăta bine sub o hotă decorativă sau incorproabilă, pentru că hota are lățime de 60 cm.

Te-ar mai putea interesa