Zanussi ZFU23400WA, congelator de 197 litri

Acest congelator Zanussi ZFU23400WA e o alegere bună dacă vă gândiți să congelați mai multe alimente sau legume. Spun asta deoarece combina frigorifică sau frigiderul au un congelator cam mic și s-a cam umplut. De aceea, există congelatoare ca și acesta ori mai mici. Puteți lua în considerare și o ladă frigorifică deoarece în același buget veți beneficia de mai mult spațiu de congelare iar compartimentele sunt înlocuite cu coșuri. Mai trebuie menționat faptul că o ladă frigorifică are o formă orizontală și deci va ocupa mai mult spațiu (comparativ cu un congelator).

Un alt avantaj oferit de congelatoare e acela că puteți sorta și împărți mai bine alimentele (număr mare de compartimente). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Congelatorul
Congelatorul

Cu siguranță consumul de energie al acestui model e ceva mai mare decât cel al unui frigider dar trebuie să ținem cont că acesta are o sarcină mai mare, adică congelează. Mai precis, consumul pe an e undeva la 258 kWh care e acceptabil pentru 197 litri. Deci e important și volumul atunci când comparați două aparate, adică un aparat mai mare nu va consuma mai puțin decât un aparat mai compact.

Clasa de eficiență e A+ care e prezentă la mai multe aparate frigorifice noi. Nu vă recomand un aparat vechi deoarece are un consum mult mai mare decât cel de sus. La interior are 6 compartimente iar dimensiunile sunt oarecum diferite. Sistemul de răcire e unul manual și nu pre veți găsi cu dezghețare automată (poate doar dacă are No Frost, de exemplu).

Poate congela cam 20 kg de alimente la 24 de ore, adică de 4-5 ori mai mult decât congelatorul unei combine (adică ceva mai bine ținând cont că un congelator ca acela are în medie 90 de litri). Ca și caracteristici speciale are: avertizare ușă deschisă și funcție super-congelare.

Plusuri: consum redus de energie, compartimente Big Box, arată bine, destul volum pentru cât costă și fiabilitatea.
Minusuri: nu prea sunt.

Zanussi ZFU23400WA e recomandarea mea deoarece mi se pare destul de silențios și arată bine atât la interior cât și la exterior. Jos am pus o prezentare a acestei aparat și astfel vă puteți face o idee mai bună despre cum ar arată.

Te-ar mai putea interesa