Zanussi ZCK552G1WA, cuptor electric și plită pe gaz

Zanussi ZCK552G1WA e unul dintre acele aragazuri care merită achiziționate deoarece sunt noi și elegante. Ca oricare alt model nou și acesta are un cuptor superior din punct de vedere al dotărilor. Un cuptor electric e superior unui cuptor pe gaz deoarece gătește mai bine. Totuși, nu veți scăpa de alimentarea pe gaz deoarece are o plită electrică iar arzătoarele se aprind ușor deoarece are aprindere electrică. Arată ca oricare alt model însă e ceva mai bun decât multe altele, de aceea nu e foarte ieftin.

Dacă aveți un buget mai mare, trebuie să luați în calcul și o hotă nouă pentru acesta. Noile modele oferă filtre din aluminiu care doar se spală, nu trebuie schimbate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».


Păreri pro și contra

Plita vine cu 4 arzătoare clasice și care pot fi aprinse doar cu ambele mâini. Mi-ar fi plăcut să fi avut aprindere la o mână cum e la plitele incorporabile. Cu cât e mai mare un arzător cu atât e mai puternic, dar mai sunt și cele cu inele de ardere – Wok. Dacă nu gătiți în stil asiatic, nu aveți nevoie de el, însă oferă un randament ridicat atunci când vreți să gătiți ceva mai mult.

Cuptorul are un volum de 56 litri, ventilator, funcții de încălzire inferioară și superioară. Deci un cuptor pe gaz nu are cum să fie la fel de bun deoarece nu are ventilator ca și acesta pentru a găti uniform. Ocupă la fel de mult spațiu ca și modelul vechi, iar acest aspect ține de cât de mare e cuptorul său. Motiv pentru care sunt aragazuri chiar și cu lățime de 60 cm, dar cuptorul e mai mare cu cel puțin 10 litri.

Plusuri: are un cuptor destul de bun, nu ocupă mult spațiu, ușor de folosit, fiabil.
Minusuri: nu sunt.

Zanussi ZCK552G1WA nu e un model premium adică nu are capac din sticlă, finisaj pe inox, sertar inferior. Dacă nu vă place sau nu aveți loc în bucătărie, atunci vă recomand aparate incorporabile. Instalare e diferită însă veți aprecia numărul mai mare de funcții disponibile și plita e mai ușor de folosit (aprindere la o mână).

Te-ar mai putea interesa