Zanussi Retro ZCG560GL

Acest Zanussi ZCG560GL e un aragaz interesant deoarece are design Retro (vechi). Ar fi fost interesant dacă există un pachet promo cu hotă de tip Retro deoarece nu arată chiar grozav dacă alegeți acest aragaz împreună cu o hotă obișnuită. Cea mai bună hotă e cea în formă de șemineu, să fie pe alb cu finisajele pe negru sau auriu. Dacă nu vă pricepeți, acele hote se montează pe perete și au o formă ceva mai interesantă. Bineînțeles, e un model cu alimentare pe gaz, 4 arzătoare, aprindere electrică atât la plită cât și la cuptor. Se poate observa acel timer care spre deosebire de alte timere, e sub formă de ceas. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Combinația de culori e bine aleasă în special că butoanele și mânerul cuptorului au o culoare aurie/negru.

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Are o plită obișnuită cu 4 arzătoare alimentate pe gaz. Fiecare arzător vine cu aprindere electrică, siguranță și o putere diferită. Spun asta deoarece arzătorul mic e de 1 kW, cele normale de 2 kW și cel mare de 3kW. Deci randamentul oferit e pe măsura așteptărilor (din partea alimentării cu gaz). Aprinderea electrică e cea clasică și nu e ca și la plitele incorporabile (la o singură mână – trebuie să apăsați și rotiți).

Cuptorul nu e dotat cu rotisor ori gril dar are dotările următoare: timer, aprindere electrică, iluminare, siguranță și încălzire inferioară. Iluminarea cuptorului funcționează doar când îl porniți, deci e ca la restul. Observăm că atât plita cât și cuptorul au siguranță care întrerup alimentarea la stingerea flăcării. Dacă vă interesează capacitatea sa, ei bine, e de 61 litri (cât au și restul aragazurilor). Nu trebuie neglijat acel sertar aflat în partea inferioară deoarece e un spațiu în plus pentru depozitarea vaselor ori ustensilelor.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: sertarul inferior, design interesant, fiabilitate, calitate, randament mare (se datorează alimentării pe gaz) și e ușor de folosit.

Minusuri: nu are grill și nici rotisor.

Concluzie

Aceste tipuri de electrocasnice sunt la modă și au apărut de ceva vreme pe piață. Veți găsi și alte tipuri de electrocasnice în stil retro dar trebuie să știți că sunt ceva mai scumpe decât cele obișnuite. Acest Zanussi ZCG560GL e unul dintre recomandările mele, iar modele electrice nu veți găsi că doar vreți o bucătărie în stil vechi și în stil modern :).

Te-ar mai putea interesa