Xerox Phaser 3010

Xerox Phaser 3010 este o imprimantă foarte bună de la un brand foarte cunoscut și aș recomanda un astfel de aparat deoarece e cu laser ceea ce presupune o calitate superioară a imprimării și faptul că are consumabile durabile. (Cu un toner poți imprima până la 1000 pagini și există tonere de capacitate mare pentru 2300 pagini. Trebuie să recunoaștem că o imprimantă cu jet nu e așa de capabilă, iar un cartuș de cerneală se duce până în 100 de pagini.) Prețul nu e deloc mare deoarece 3010 are un preţ bun Vezi prețul special de azi », însă garanția e de doar un an ca la majoritatea perifericelor de acest timp. (Pentru a ocolo acest neajuns puteți să cumpărați un pachet de extindere a garanție care poate costa până la 49 lei.)

Poze

Arată foarte bine și se poate vedea că designul e oarecum asemănător cu al modelului 3045. E un model destul de compact și având o greutate de circa 4,5 kilograme nu o să fie greu să o mutați dacă doriți acest lucru. Chiar dacă designul e unul clasic, specific Xerox, o să vedeți că arată destul de modern și asta poate fi văzut în clipul de la final.

Din față
Așa arată pusă în funcțiune

Specificaţii tehnice

Imprimanta laser monocrom Xerox Phaser 3010 e un model apărut de curând și vine cu tehnologie nouă utilă, dar și componente bune. Memoria RAM e de 64 mega, iar procesorul e de 150 megaherți și astfel imprimarea cărților ori a documentelor mari va decurge rapid datorită acestor caracteristici. Portul de conectare cu un laptop ori un desktop e USB-ul și poate fi conectat la calculatoare cu sisteme de operare populare cum ar fi Windows sau Mac (pentru Linux va trebui să căutați drivere compatibile).

Păreri pro şi contra

Întotdeauna mi-au plăcut imprimantele laser și cum Phaser 3010 e un astfel de periferic e normal să-l apreciez. Având un preț mic cred că va fi accesibilă atât unui om de afaceri, cât și unui student care vrea să-și scoată lucrarea de licență ori diferite referate la o calitate bună și un preț avantajos. Minusuri nu pot preciza, dar o chestie care ar trebui știută e că eu nu țin modelul meu în priză și atunci când o fac o pun într-un prelungitor cu siguranță la șocuri deoarece imprimantele sunt sensibile la căderi de tensiune.

Concluzie

Xerox Phaser 3010 e un printer pe laser foarte bun și tonerul nu costă prea mult, iar dacă vreți să ieșiți mai ieftin atunci s-ar putea să apelați la servicii de reumplere (refill) a tonerului. Pentru a vă face o impresie despre printer vă recomand preview-ul de alături.

2 comentarii la „Xerox Phaser 3010”

  1. Salut. As dori sa-mi comunici ce tip de toner (praf) si de unde as putea sa-l cumpar pentru Xerox Phaser 3010 . De preferabil in flacon de 500g.Mersi.

    E foarte utila aceasta imprimanta, nu lasa urme, chiar si unele fotografii le scoate foarte clar chiar daca sunt alb-negru.

  2. Toner refill am gasit la 1200g si merge bine. Insa imprimanta nu cred ca-i una de cursa lunga, am inteles ca nu se poate inlocuii cilindrul si odata uzat trebuie sa schimbi imprimanta cu totul. Eu am ajuns la 23000 de pagini si inca se tine tare. 🙂
    Toner si chip am luat de aici: …

Lasă un comentariu