Whirlpool SMC 654 F/BT/IXL, plită cu inducție finisaj cristal negru

Plita incorporabilă Whirlpool SMC 654 F/BT/IXL e una din segmentul premium, motiv pentru care are Smart Sense (asistență la gătire). Aveți la dispoziție mai multe rețete și sunteți asistați că doar discutăm de o plită destul de avansată, e ceva mai diferită decât cea pe gaz. Panoul de control e touch și e prezent glisorul care ușurează alegerea temperaturii. Poate că arată destul de diferit față de multe alte plite, însă e mult mai avansată dar cred că ați observat și voi asta la prima vedere.

Din poza de jos se văd foarte bine zonele de gătit, iar forma lor nu e una rotundă ci e e dreptunghiulară, respectiv pătrată. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Modelele electrice pot fi de mai multe feluri, iar cel de sus beneficiază de o tehnologie de încălzire ceva mai bună numită inducție. O plită electrică clasică nu poate avea astfel de zone extinse sau în formă pătrată. Oricum nu cred că vă avantajează foarte mult forma lor pentru că doar vasul va fi încălzit.

Timerul ajută destul de mult dacă știți cu exactitate timpul necesar pentru un preparat și nu vreți să petreceți tot timpul lângă plită. Funcția de încălzire Booster e una care mărește randamentul plitei pe o perioadă scurtă de timp și tot mai multe plite o au. Panoul de control electronic e mare pentru că aveți slidere pentru fiecare zonă. Utilizarea nu a mai fost atât de simplă și aparatele standard au fost depășite cu mult.

Păreri pro și contra

Aceasta e puțin mai lată decât modelul clasic – 65 cm, dar veți beneficia de ceva mai mult spațiu între arzătoare și pot fi puse vase de orice dimensiuni. Mă refer și la vase ovale din material feromagnetic, că doar are zona FlexiFull. Nu puteți pune vase din yenă, deoarece sistemul de încălzire e diferit față de cel clasic (plita rămâne rece și doar vasele se încălzesc).

Dacă nu aveți un cuptor deja, nu puteți pune această plită Whirlpool SMC 654 F/BT/IXL alături de orice model, ci doar unul multifuncțional de la același brand (preferabil unul cu control complet digital).

Te-ar mai putea interesa