Whirlpool Origami AKT 476/NB, plită neagră elegantă

Plita Whirlpool Origami AKT 476/NB e una deosebită și se poate observa din nume. E vorba de seria Origami care oferă plite cu design interesant. Aceasta are finisaj pe negru lucios, iar suprafața netedă și lucioasă se datorează materialului (sticlă). La plitele electrice e similar, doar că aceasta are grătare în zona arzătoarelor și arzătoarele nu sunt integrate în plită. Îmi place că sticla dă un plus de eleganță și parcă un cuptor tot pe negru s-ar potrivi perfect alături de aceasta. În general, prefer plitele pe gaz deoarece au un randament ridicat, însă dacă v-ați săturat de buteliile cu gaz, puteți alege o plită cu inducție.

Prețul său e similar cu cel al unei plite electrice deci una electrică poate fi luată în considerare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita
Plita

Are 4 arzătoare și se poate observa că două dintre ele au un arzător comun. Majoritatea plitelor pe gaz și cu suprafață din sticlă au arzătoare cu grătare independente. Oricum nu cred că vă încurcă într-un fel, chiar din contră, aveți mai mult spațiu pentru vase mai mari. Plus, că nu cred că veți folosi chiar toate arzătoarele, cele mai des folosite sunt arzătoarele mari și mici (cele frontale).

Are o alimentare pe gaz dar și una electrică pentru aprinderea integrată (adică e nevoie doar să apăsați și să rotiți). Puteți aprinde arzătoarele și cu o brichetă dar parcă e mai comod să o faceți cu o sigură mână. Deci la instalare, trebuie să aveți și o priză în apropiere ori dacă puneți un prelungitor. Are arzător Wok care e mult mai puternic decât cel uzual – 3.7 kW.

Plusuri: arată destul de bine, fiabilă, grătare din fontă,arzător Wok, ușor de folosit, dar și de instalat..
Minusuri: nu prea sunt.

Whirlpool Origami AKT 476/NB e recomandarea mea pentru cei ce vor o plită performantă în acest buget, iar pentru cei care vor mai multă eleganță și comoditate, le recomand o plită electrică. E o alegere bună când vine vorba de fiabilitate deoarece e oferită de un brand foarte cunoscut și experimentat. Un cuptor electric ar fi cea mai bună soluție și puteți alege unul de la ce brand doriți însă trebuie să se potrivească oarecum și designul.

Te-ar mai putea interesa