Whirlpool AWO/D 3100

Una dintre cele mai vândute maşini de spălat rufe ale momentului e maşina de spălat Whirlpool AWO/D 3100 cu viteza de centrifugare de 1000 rotaţii pe minut, capacitatea cuvei de 5 kilograme de rufe, clasa energetică A cu plus, afişaj LED şi de nuanţă albă… clasic. E oarecum similară modelului AWO 5120. Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Despre electrocasnicul din această mică recenzie aş putea spune că nu vine cu nimic deosebit faţă de restul aparatelor similare… poate doar cu un preţ mic.

Poze

Din faţă
Butoane

Specificaţii tehnice

Maşina Whirlpool 3100 este o maşină cu încărcare frontală, deci pentru familiile care au mai mult spaţiu pe acasă. Pentru cei care au spaţiu limitat le-ar fi de recomandat un astfel de electrocasnic cu încărcare superioară cum e AWE6316.
Viteza de rotire e de doar 1000rpm şi trebuie să ştiţi că alte modele au 1200 dar şi preţul lor e ceva mai mare.
În rest electrocasnicul de faţă are detalii tehnice similare cu cele ale altor maşini. Acestea ar fi capacitatea de încărcare de 5 kilograme şi clasele de eficienţă de la A+ la B. Mai pe detaliat eficienţa energetică e A+ (înseamnă că va consuma puţin curent când va spăla), eficienţa la spălare e A, iar eficienţa la centrifugare e B. Într-un program standard de spălare maşina consumă 44 litri de apă şi 0,85 kwh energie electrică. Deci, cum ziceam anterior, maşina de faţă se comportă exemplar.
Are 18 programe de spălare, inclusiv programul rapid de jumătate de oră, spălare manuală şi cel de centrifugare intensă.
Ca orice maşină şi aceasta scoate zgomot când spală, iar acest zgomot e suportabil fiind de 75 db pentru centrifugare şi 58 decibeli în procesul de spălare. (Pentru cei care vor o electrocasnic de genul care să nu emită un zgomot aşa mare le recomand un LG F1256QD care vine cu tehnologia Direct Drive a LG).

Păreri pro şi contra

Pro: preţul e mic şi dotările sunt standard (inclusiv funcţiile) şi nu vine cu nimic neobişnuit.
Contra: era interesant dacă avea rezistenţă ceramică ca WF 9622SQR/YLE de la Samsung. Probabil că era fain dacă avea şi o tehnologie similară Eco Bubble de la Samsung.

Concluzie

Este un electrocasnic cu funcţii şi preţ mai mult decât decente şi am pus alături un clip pentru a vă face o părere despre cum arată. (Maşina de spălat arată similar ca cea din clip.)

Te-ar mai putea interesa