Whirlpool 3080 AWO/D

Mașina de spălat Whirlpool 3080 sau Whirlpool AWO/D 3080 o recomand celor care vor ceva foarte ieftin și de firmă, dacă pot spune așa. Normal că sunt modele mult mai bune (cum e AWO/D 3100), dar niciunul așa de ieftin cu un raport între calitate și preț foarte bun.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Acest preț mic se datorează faptului că are o viteză de centrifugare mică – 800 rotații pe minut. Stă prost la centrifugare dar restul detaliilor sunt la fel de bune ca la restul mașinilor de genul, adică are clasa energetică A+, capacitatea cuvei de 5 kilograme și design plăcut cu o nuanță albă. De asemenea are și afișaj LED pe care puteți urmări starea spălării. Probabil o să găsiți un Arctic la un preț și mai mic, dar acesta e un model străin și mulți preferă modelele străine peste cele românești din perspectiva brandului și încrederii în acesta.

Poze

Arată aproximativ ca în poze.

Din faţă
Butoane

Specificaţii tehnice

Whirlpool 3080 AWO/D sau AWO/D 3080 nu este un model de top dar cum ziceam mai sus e unul ieftin și cu greu să găsiți ceva la un preț mai accesibil. Prețul mic e datorat detaliilor sale tehnice și în special centrifugării mici de 800 în condițiile în care mașinile performante au 1200 rotații.

Astfel eficiența la centrifugare e una foarte scăzută fiind catalogată în clasa D, dar mașina stă bine la eficiența energetică care e A+ (ca la mașinile performante), iar la spălare are o eficiență clasa A. Despre consumul de apă și energie electrică trebuie spus că papă 44 litri, respectiv 0,85 W într-un program normal de spălare.

Are 13 programe printre care trebuie menționate cel de centrifugare delicată și programul rapid de 30 de minute. Ar trebui adăugat și că are un consum anual de apă de circa 8800 litri și că zgomotele la spălare și centrifugare sunt de 59, respectiv 73 decibeli… nu e o mașină tocmai silențioasă.

Păreri pro şi contra

Pro: are un preț mic, eficiența energetică e foarte bună și are multe dotări.
Contra: viteza de centrifugare lasă de dorit și produce un zgomot destul de mare la spălare.

Concluzie

AWO/D 3080 nu e un model premium și de aceea nu vine cu carul de funcții și dotări, dar prețul și implicit raportul calitate/preț sunt foarte bune și de aceea cred că în perioada următoare va fi una dintre cele mai vândute mașini. Alături este un clip al uni model similar și puteți sesiza lumina de service.

Te-ar mai putea interesa