Whirlpool AWE 6516, mașina spălat rufe

Dacă căutați unui electrocasnic pentru spălarea rufelor și care să aibe încărcare verticală atunci această mașină de spălat încărcare superioară Whirlpool AWE 6516 e o soluție ieftină dar și performantă în același timp. Dacă nu vă plac specificații acesteia puteți opta chiar și pentru AWE 6416 care e o alternativă tot de la acest producător. Acesta se adresează celor care au locuințe mai mici și deci nu au un loc prea mare pentru o mașină de spălat cu încărcare frontală.

Are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Aceasta poate înlocui una cu încărcare frontală fără probleme deoarece poate spăla cantități mari de rufe, are multe programe de spălare iar clasele de eficiență sunt foarte bune. Spre deosebire de celelalte modele similare de la acest producător, acesta vine cu viteză de centrifugare mare – 1000 rpm – deci e destul de performantă. Aceasta face partea din categoria celor care pot spăla fără probleme rufe cu etichete „numai spălare manuală”.

Poze

Whirlpool AWE 6416 1
Din lateral
Whirlpool AWE 6416 2 1
Deschisă

Specificații tehnice

Tipul de încărcare a acestei mașini de spălat e verticală iar capacitatea de spălare maximă e de 5.5 kilograme. Performanțele ei sunt asigurate de viteza de rotație/centrifugare de 1000 de rotații pe minut. Ziceam anterior că vine cu clase de eficiență foarte bune, ei bine clasele sunt următoarele: clasă de eficiență la spălare A, eficiență energetică A+ și eficiență la centrifugare C (corespunde cu viteza de centrifugare). AWE 6516 are un consum standard de apă de 45 litri și de energie de 0.85 kwh. Vine și cu un ecran digital LED pentru a vizualiza etapele de spălare ale acesteia.

Pe partea de programe AWE 6516 stă destul de bine cu un număr total de 18 programe, dintre care amintesc: spălare manuală, clătire intensivă, centrifugare delicată, consum redus energie, bumbac, sintetice, spălare lână, prespălare, zilnic 40 grade, pentru articole delicate și rapid 30 minute.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ușor de folosit, multe programe și funcții utile (evacuare, oprire clătire, detectare spumă și selector centrifugare), destul de silențioasă, compactă, sistem automat de distribuire a cantității de rufe (pentru reducerea vibrațiilor și zgomotului).

Minusuri: nu are sistem de control al consumului de apă și energie (cum au mașinile cu încărcare orizontală).

Concluzie

Acest aparat de spălat rufe Whirlpool AWE 6516 are un raport calitate/preț foarte bun dar nu zic ca nu se putea și mai bine în special la unele capitole.

Te-ar mai putea interesa

Lasă un comentariu