Whirlpool AKZM 775/IXL, cuptor iXelium

Cuptorul incorporabil Whirlpool AKZM 775/IXL e unul din seria iXelium deci suprafețele sunt mai rezistente și nu se îngălbenesc la 315 grade (sunt de 6 ori mai rezistente ca și cele de la cuptoarele obișnuite). Deci finisajele vor fi argintii pentru o perioadă mai lungă, iar o plită din aceeași serie ar fi perfectă. Bineînțeles, una cu alimentare cu gaz ar fi ideală deoarece randamentul oferit e superior și cele electrice sunt doar mai comode. Mai sunt și plitele cu inducție dar acelea costă cam de 2 ori mai mult. Ar fi fost util un pachet promo cuptor + plită la un preț atractiv cum am văzut și la alte modele dar și așa veți face o alegere bună.

Prețul e foarte bun pentru un model premium ca și acesta, deoarece prezintă rezistență sporită la coroziune, Ready 2 cook (nu mai e nevoie de preîncălzire), Cook3, Maxi Cooking etc. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Cuptorul
Cuptorul

Alimentarea sa e una electrică deci căldura va fi distribuită uniform în special că are și multe funcții speciale. Capacitatea acestui cuptor e de 73 litri care e mult peste medie (60 litri), de aceea e nevoie și de acele funcții speciale. Mă refer la maxim cooking și cook3, ambele le găsiți și pe cuptoare puțin mai accesibile dar cu caracteristici tehnice similare.

Bineînțeles un cuptor mare trebuie să fie dotat cu: control electronic, 13 funcții, ventilator, LCD, timer și altele. Pe partea de funcții și programe are: încălzire rapidă, iluminare interioară, sistem ușă rece (trei straturi de sticlă), convecție aer fierbinte, decongelare, menținere cald, treaptă pentru Pizza și câteva programe speciale (Turbo grill, Maxi Cooking, Dospire și iXelium).

Accesoriile incluse sunt multe: butoane de tip push-up, grătar combi și tavă coacere. Finisajele sunt interesante și sunt pe culoarea inox care îi dau un plus de eleganță.

Era interesant dacă erau incluse și niște ghidaje telescopice. Unele cuptoare vin cu aceste accesorii care pot fi de folos atunci când doriți să scoateți o tavă în siguranță. Ar fi fost util pentru un astfel de cuptor în special că are un volum generos.

Plusuri: toate acele caracteristici speciale menționate mai sus, arată bine, instalare ușoară, ușor de folosit, volum mare și altele
Minusuri: nu e chiar așa de ieftin.

Whirlpool AKZM 775/IXL e o recomadnare iar dacă nu știți ce plită să alegeți pentru acesta, eu aș opta tot pentru una iXelium mai ieftină și cu alimentare pe gaz. Cele electrice nu încălzesc la fel de bine. Acelea se adresează celor care nu vor să aibă de-a face cu butelii de gaz… Sunt o soluție mai modernă și mai comodă, însă doar cele cu inducție oferă un randament comparativ cu cel oferit de plitele cu gaz.

Te-ar mai putea interesa