Whirlpool AKZ 675 IX, cuptor incorporabil

Dintre toate modelele disponibile pe piață, Whirlpool AKZ 675 IX e unul dintre acele cuptoare incorporabile accesibile care poate vă pot fi de folos în bucătărie. Eu aș alege pe acesta deoarece îmi plac modelele cu control electronic, finisaj argintiu și plita recomandată mi se pare destul de bună chiar dacă e una cu gaz. Nu-mi plac cuptoarele cu gaz deoarece căldura nu e distribuită așa de uniform ca și la cele electrice. Deci cea mai bună combinație e cuptor electric cu plită pe gaz, dar există plite electrice cu inducție care au un randament similar (ridicat). Dacă considerați că vă depășește cu multe buget, un aragaz ar fi mai indicat.

Nu aveți nevoie de n buget prea mare dacă optați să luați cuptorul singur, adică fără plită. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Aparatul
Aparatul

E un model cu alimentare electrică iar cele pe gaz au un preț similar, dar cele electrice sunt mai populare. Ideea e că nu mai trebuie să vă faceți de lucru cu butelii cu gaz, ci doar să aveți o priză în apropiere. Capacitatea de 55 litri e ușor sub medie (60 litri), dar există modele și cu capacitate mult mai mare 73-74 litri.

Consum de energie nu e foarte mare dar ține și de programul ale. Clasa de eficiență energetică e A și cam la toate cuptoarele e aceeași. Controlul electronic e evident deoarece deoarece are acel ecran LED și butoane corespunzătoare. E dotat deci cu un ecran LED, grill, timer, geam de protecție, 7 funcții etc.

La capitolele programe și funcții are: încălzire rapidă, iluminare inferioară, decongelare, treaptă pentru pizza și programe speciale (Dospire și Smart clean). Sunt incluse și următoarele accesorii: grătar combi și tavă coacere.

Dimensiunile sale sunt următoarele: înălțime de 59 cm, lățime 59 cm și adâncime de 56 cm. Dar pentru instalare vă interesează dor . Culoarea acestui model e pe inox și se potrivește perfect cu ușa neagră și acel control digital.

Plusuri: are accesorii incluse destul de bune, control electronic, multe funcții și programe.
Minusuri: nu are în acest buget.

Whirlpool AKZ 675 IX e o alegere bună pentru cei care vor ceva ieftin și funcțional. Un aragaz nu oferă atâtea funcții, programe și setări, iar aragazurile electrice sunt mult mai scumpe. Puteți găti pizza sau oricare altă mâncare chiar dacă nu are un volum generos. Un volum de 55 litri e suficient pentru o familie, însă pentru o patiserie sau un restaurant aș recomanda unul mai mare cu funcție de autocurățare. Plitele cu gaz sunt alegerea mai accesibilă și corectă deoarece sunt ușor de întreținut și instalat.

Te-ar mai putea interesa