Whirlpool AKT 860/IX, plită electrică neagră

Whirlpool AKT 860/IX e o plită interesantă cu alimentare electrică. Tipul de alimentare e evident și după designul ei, deoarece suprafața e netedă cu zonele marcate corespunzător iar panoul e digital. Din poza de jos se poate observa că zona de gătit stânga sus are o formă dublu circulară. Acestea sunt mai scumpe datorită zonelor speciale de gătit, iar dacă nu le folosiți, vă recomand o plită cu inducție. Alături de aceasta vă recomand un cuptor negru cu inox sau inox cu negru. În principiu, alegeți un cuptor care să se potrivească cu această plită și să fie și elegant. Înainte de toate, sunt importante performanțele și funcțiile sale, apoi designul exterior.

Alternative sunt destule chiar și de la acest brand iar o recomandare nu pot să fac deoarece sunt destul de multe modele reușite. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Aparatul
Aparatul

Doar privind-o, puteți concluziona că e vorba de o plită electrică. Are 4 arzătoare mari și puternice dispuse destul de bine astfel ca să puteți puneți vase mari. Suprafața plitei e din sticlă vitroceramică și e de culoarea neagră, dar există unele plite și cu sticlă albă. Arzătoarele sale sunt: unul dublu (mic și ceva mai mare), două normale și unul mare.

Ca și funcții plita oferă următoarele: protecție copii (adică își blochează butoanele), timer, taste touch, indicator căldură reziduală, fierbere rapidă, zonă de gătit extinsă și pauză (ideal dacă vreți să opriți un arzător și să reluați apoi gătitul). Dimensiunile ei nu sunt și cele care vă interesează pentru instalare (cele ale nișei). Consumul plitei e de maxim 6200 W și e atunci când folosiți toate zonele.

Plusuri: e destul de puternică, ramă din inox, zonă dublu circulară, multe funcții, control tactil și fiabilitate.
Minusuri: e destul de scumpă.

Whirlpool AKT 860/IX putea să vină cu inducție având în vedere cât costă dar și așa arzătoarele sunt puternice. Nu orice plită arată ca și aceasta, iar panoul de control e unul destul de reușit. Se poate observa că pentru fiecare zonă puteți seta temperatura și se face ușor cu o singură mână. La cele pe gaz e ceva mai complicat (apăsați și rotiți butonul corespunzător).

Te-ar mai putea interesa