Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Whirlpool AKT 8090, plită electrică ieftină

Whirlpool AKT 8090 e una dintre cele mai ieftine plite electrice și cu un design interesant. Jos am pus o poză cu aceasta dar și un clip pentru a vedea mai bine cum arată. Oricum există câteva modele de la acest brand care seamănă destul de mult cu modelul prezentat. Indiferent de alegere, noile plite electrice aduc suprafață din sticlă vitroceramică, butoane touch și un design pe măsură. Arată mult mai bine decât o plită pe gaz și se datorează suprafeței netede și culorii, totuși, există plite pe gaz cu sticlă neagră. O plită pe gaz se află pe locul 2 la capitolul randament, dacă vă interesează acest aspect. Pe primul loc se situează cele electrice cu inducție.

Alternative pot fi destule de multe plite dar e bine să țineți cont de preț și ce oferă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi.

Butoanele senzitive

Butoanele senzitive

Pe partea de alimentare are doar un cablu care să-l conectați la priză. Are 4 arzătoare: cel mic e de 1.2 kW, cele normale sunt de 1.7 kW și cel mare e de 2.1 kW. Ca și funcții are: taste touch, timer, blocare butoane, indicator căldură și indicator luminos de funcționare.

Puterea maximă e undeva la 6200 W și o veți obține doar dacă folosiți toate cele 4 arzătoare și le setați la o temperatura ridicată. Dimensiunile sale sunt cele standard, însă pe voi vă interesează dimensiunile nișei (zonei ce trebuie decupată pentru a o instala). Acele dimensiuni sunt ceva mai mici decât dimensiunile plitei, deci să nu le încurcați. O puteți instala cam pe orice blat, doar grosimea blatului să corespundă.

Plusuri: arată bine, ușor de folosit datorită controlului senzitiv, arzătoare puternice și funcția de blocare butoane.
Minusuri: nu prea sunt.

Whirlpool AKT 8090 e o plită ieftină dar prețul e justificat de cele mai multe ori. O plită mai scumpă oferă arzătoare mai puternice și mă refer în special la cele normale și la arzătorul mare. E o alegere destul de elegantă și care merită încercată dacă nu mai vreți plite pe gaz. CU ceva mai mulți bani puteți lua o plită cu inducție.

{ 1 comentariu … citește-le alături sau adaugă unul }
 • MIHAI SLATINEANU

  buna ziua !
  doresc sa cumpar acest produs.
  am acasa unul identic ..aceeasi marca AKT 8090,aceeasi culoare ….dar s-a fisurat partea de sticla ( plita fuctioneaza )….dar mi-e teama sa o mai folosesc…Astfel nu am decat doua variante:
  – una sa caut piesa de schimb daca este posibil..partea de sticla ..si nu stiu daca aveti piese de schimb pentru asa ceva
  – sa cumpar un produs nou…dar in pretul ofertat as dori saintre si instalarea….
  ar mai fi o problema…ce fac cu produsul vechi…cum il pot valorifica ..macar ca piese de schimb
  tel …

Lasă un comentariu