Whirlpool AKT 809 NE, plita incorporabilă

Plita incorporabilă Whirlpool AKT 809 NE e o plită destul de elegantă datorită designului și alimentării sale. Bineînțeles plitele electrice nu vin cu butoane de tip push-up ci senzitive, care îi dau un plus de eleganță. Bineînțeles, nu aveți nevoie de cine știe ce cunoștințe pentru a o folosi deoarece fiecare buton e însoțit de o pictogramă și e afișată temperatura reziduală. Chiar și zonele de gătit sunt iluminate atunci când funcționează și e normal să fie așa deoarece nu e vorba de o plită cu inducție (deci vă puteați arde dacă nu avea această dotare). Cât despre plitele cu inducție,a celea nu se încălzesc deoarece doar vasul se încălzește deoarece se produce un câmp magnetic. Din păcate sunt mai scumpe decât acesta, iar acest model AKT809NE are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată
Butoanele senzitive
Butoanele senzitive

Specificații tehnice

Are patru zone de gătit însă acestea sunt ceva mai diferite, deoarece are 2 zone mici și nu normale. Astfel că are un arzător mare de 2.1 kW, un arzător normal de 1.7 kW și două mici de 1.2 kW. Din poza a doua se observă că are butoanele poziționate în partea frontală dreapta. Nu cred că veți întâmpina probleme deoarece sunt cele standard și sunt însoțite de pictograme. Sticla vitroceramică vă dă un plus de eleganță și se curăță destul de ușor. Totuși e recomandat să fie curățată atunci când se răcește. De aceea una cu inducție e superioară la acest capitol dar și la randament.

Alte caracteristici ale sale ar fi: cronometrul și siguranța. Un minus al acestei plite e lipsa funcției de blocare butoane (pentru copii) în special că sunt așezate frontal. Înainte de instalare consultați manualul pentru a afla cât trebuie tăiat din blat deoarece secțiunea ce urmează a fi decupată e mai mică decât dimensiunile plitei (dimensiunile furnizate sunt cele ale părții superioare).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are una aspect plăcut și se poate observa și în clipul de jos, ușor de folosit, accesibilă și fiabilă.

Minusuri: nu are buton pentru blocarea tastelor.

Concluzie

Whirlpool AKT 809 NE e o recomandare iar dacă nu v-ați luat încă mobilierul pentru bucătărie, vă recomand și un cuptor incorporabil de la acest producător pentru a se asorta mai bine. În general, plitele de culoarea neagră se asortează cu orice tip de mobilier sau culoare aleasă. O alternativă mai ieftină cu randament superior, e o plită pe gaz cu sticlă neagră.

Te-ar mai putea interesa