Whirlpool AKT 759 IX, plita incorporabilă

Plita incorporabilă Whirlpool AKT 759 IX e una de tip mixtă adică are două tipuri de arzătoare. Bineînțeles alimentarea e aceeași ca și la cele pe gaz deoarece toate au aprindere electrică. O astfel de plită poate fi utilă pentru cei care vor să încălzească și decongeleze ceva deoarece arzătoarele electrice oferă o temperatură constantă. Are un singur arzător electric care se poate observa că are două suprafețe de încălzire diferite: ovală și rotundă (pentru vase de diferite dimensiuni). Poate fi util și pentru cei care rămân fără gaz și trebuie să gătească rapid o mâncare. Deasemenea se observă și arzătorul mare care e unul de tip Wok și care e destul de puternic. Datorită poziționării sale, puteți pune oale mari pe acesta fără probleme. AKT 759 IX are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Are patru arzătoare, după cum am precizat sus, care nu sunt doar pe gaz ci e și unul electric. Fiecare oferă o putere diferită, iar acea putere diferă în funcție de dimensiuni: cele normale sunt de 1.65 kW iar cel Wok e de 3.7 kW. Arzătorul Wok se adresează gătitului rapid și aveți nevoie de o tigaie specială în caz că vreți să gătiți în stil asiatic (o tigaie joasă și altă). Bineînțeles acel arzător e folositor și pentru gătitul mâncărurilor obișnuite și pentru care aveți nevoie de o oală mare.

Butoanele de tip push-up sunt așezate în partea frontală pentru a fi mai la îndemână, iar aprinderea arzătorului se face prin apăsare și rotire. Atât suprafață cu inox cât și cea vitroceramică se curăță ușor și fără probleme. Doar că cea cu sticlă trebuie lăsată să se răcească deoarece nu e cu inducție. Cât despre instalare ai, dimensiunile nișei sunt menționate în manual și bineînțeles sunt mai mici decât cele ale plitei.

Trebuie să fiți destui de atenți deoarece are o lățime de 73 cm, deci va ocupa mult spațiu pe blat și poate că nu aveți atâta spațiu.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un arzător electric cu zonă radiantă dublă, design plăcut denumit Origami, arzător Wok, fiabilitate și randament mare.

Minusuri: destul de lată comparativ cu alte plite.

Concluzie

Acest Whirlpool AKT 759 IX are un finisaj denumit Ixelium care e întâlnit doar la plitele acestui producător și care e cunoscut pentru rezistența sa. Va rămâne mereu strălucitor indiferent de câte ori veți curăța plita, iar culoarea ei e bineînțeles inox.

Lasă un comentariu