Whirlpool AKT 617 IX, plită incorporabilă pe gaz

Whirlpool AKT 617 IX e o plită clasică cu finisaj pe inox și grătare metalice. Apreciam dacă grătarul era din fontă deoarece e mai rezistent acel aliaj, dar și așa nu veți avea probleme deoarece e destul de bine realizat. Spre deosebire de majoritatea acesta are butoane așezate în partea frontală-dreaptă. Puteți pune vase destul de mari pe aceasta deoarece distanță dintre arzătoare e destul de mare. Eu aș recomanda-o alături de un cuptor incorporabil electric și nu pe gaz. Cele electrice sunt mai populare deoarece oferă multe funcții, căldură distribuită uniform de ventilator, control electronic și e mai comod de folosit. Chiar și alimentarea sa e la îndemâna oricui (e nevoie doar de o priză).

Dacă vă gândiți la un cuptor incorporabil, atunci un pachet promo cuptor+plită poate vă este de folos. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita
Plita

Alimentarea cu gaz e mai bună deoarece oferă un randament ceva mai mare. Astfel mâncarea are un gust mai bun comparativ cu cea făcută pe o plită electrică. Are arzătoare de diferite puteri deoarece dimensiunile diferă. Acestea pot fi aprinse ușor prin apăsare și rotire deoarece aprinderea electrică e integrată (e diferită comparativ cu cea de la aragazuri). Plita e dotată și cu siguranță, care oprește alimentarea dacă flacăra e stinsă (deconectare automată).

Se poate observa că nu e un singur grătar ci sunt două, astfel că nu trebuie să luați totul jos când vreți să curățați un anumit arzător. Grătarele sunt metalice dar puteau fi dintr-un aliaj. Are un aspect elegant iar butoanele sale sunt de tip push-up. Dimensiunile nișei sunt cele care vă interesează – 3.8 cm cu 56 cm cu 48 cm.

Înainte de instalare sau decupare a porțiunii din blat, .

Plusuri: e accesibilă, arată bine, e fiabilă, ușor de instalat și de folosit.
Minusuri: nu are la un așa preț.

Whirlpool AKT 617 IX e o alegere bună pentru cei care vor un model cu aspect elegant și nu au loc în bucătărie pentru un aragaz. După cum știți plita aragazurilor e îngustă iar arzătoarele sunt prea apropiate, astfel nu puteți pune prea multe vase pe ea. Aprinderea arzătoarelor e integrată la acesta ca și la restul plitelor incorporabile, deci trebuie doar să apăsați și să roiți butonul corespunzător arzătorului.

Te-ar mai putea interesa