Whirlpool AKT 315 IX, plită Domino cu sticlă vitroceramică

O plită de tip Domino adică cu 2 arzătoare e o alegere foarte bună pentru că veți câștiga spațiu pe blatul care și așa nu e foarte mare. Modelul Whirlpool AKT 315 IX e o recomandare pentru cei care vor un model electric, dar sunt și plite similare pe gaz (cu o lățime pe jumătate). Atunci când cumpărați un astfel de aparat trebui să vă asigurați că are un arzător mare și unul mic, că doar veți găti pe ea. Spun asta pentru că pot fi plite cu arzător normal și arzător mic, deci puterea totală a plitei nu e foarte mare. Aceasta nu trebuie instalată neapărat deasupra cuptorului, o puteți pune lângă un geam sau unde puteți instala hota.

Plita aceasta e una dintre puținele modele electrice cu ramă pe inox, deoarece majoritatea sunt complet negre. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Whirlpool AKT 315 IX

Bineînțeles, arzătorul mare e poziționat în partea din spate și pe acela puteți pune și vase puțin mai mici (zona de gătit e delimitată). Dacă alegeți un vas mai mic să puneți pe zona mare, atunci se poate seta o treaptă mai mică.

Pe panoul de control frontal sunt prezente cele două butoane pentru arzătoare, indicatorul de funcționale și cel de căldură reziduală (când se stinge puteți atinge suprafața plitei). Dimensiunile acestui aparat sunt următoarele: 28,8 cm lungime și 51 cm adâncime. Aveți nevoie de un blat gros pentru a instala o plită și nu are importanță tipul.

Păreri pro și contra

Puteți pune orice vas pe aceasta deoarece nu e cu inducție (pe acelea se pun doar vase feromagnetice), și veți ști când se răcește suprafața ca să o ștergeți (indicator căldură reziduală). Aparatele acestui brand sunt destul de fiabile și competitive, motiv pentru care vi le și recomand. În acest buget nu puteți avea pretenția să aibă un panou de control electronic, adică cu butoane touch dar poate că nici nu vă deranjează.

Plita incorporabilă Whirlpool AKT 315 IX e una destul de reușită și poate fi folosită de oricine. Poate că pentru o persoană mai în vârstă e destul de greu să folosească un control touch, dar nu sunt necesare cunoștințe prea multe la una cu butoane clasice.

Te-ar mai putea interesa