Whirlpool AKT 301 IX, plită cu 2 arzătoare

Whirlpool AKT 301 IX e una dintre puținele plite incorporabile care au două arzătoare. Bineînțeles, nu e vorba de o plită clasică ci de una care trebuie incorporată în blat. Se adresează în special celor care gătesc puțin sau nu văd rostul a patru arzătoare. Ținând cont că e mică, nu va ocupa mult spațiu și deci poate fi pusă oriunde în bucătărie. E ideală pentru bucătăriile mici, chiar și pentru cele de vară. Pentru cei care pleacă în excursie, plitele electrice portabile mi se par mai bune în special dacă are și tehnologie de încălzire rapidă (cu e inducția).

Alternative sunt plitele cu 2 arzătoare și ele pot să fie oferite și de alți producători. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita
Plita

Din poza de sus se poate observa că are arzător mic și normal iar puterea lor e în funcție de dimensiunea sa. Alimentarea e cu gaz, dar are și alimentare electrică pentru aprindere. Doar aragazurile mai au aprindere clasică și unele plite mai vechi. Se suficient să apăsați acel buton și să-l rotiți pentru a-l aprinde. Dacă nu aveți o priză în apropiere atunci puteți să aprindeți arzătorului cu o brichetă.

Fiecare arzător are siguranță care întrerupe alimentarea în cazul în care flacăra nu mai e aprinsă. Panoul e poziționat frontal, astfel plita e mai îngustă și butoanele sunt mai la îndemână. Grătarul e din oțel de aceea poartă denumirea și de Irontech. Cele din fontă sunt cele mai bune, urmate de cele din oțel. Dacă nu folosiți toată ziua plita, grătarul va rezista mulți ani.

Dimensiunile plitei nu sunt și cele care vă interesează când o veți instala. Dimensiunile nișei sunt cele care vă interesează și sunt menționate în manualul său.

Plusuri: e destul de accesibilă, finisaj pe inox, fiabilă, randament bun, siguranță la arzătoare și ușor de folosit.
Minusuri: nu are arzător mare.

Whirlpool AKT 301 IX e o alegere destul de ieftină și în aceleași buget nu veți găsi o plită cu 4 sau 5 arzătoare. Chiar dacă veți lua această plită, e nevoie și de un cuptor incorporabil iar unul electric cu ventilator e ideal.

Te-ar mai putea interesa