Whirlpool AKP 808 IX, cuptor incorporabil 59 litri

Whirlpool AKP 808 IX e un cuptor incorporabil elegant cu control mecanic, iar acest aspect e evident din designul său. Adică nu e dotat cu un ecran LED pe care se pot vedea setările alese ori timpul rămas. Chiar și alte tipuri de aparate au astfel de dotări dar și cele standard sunt la fel de eficiente și aici mă refer la controlul mecanic. Arată bine iar combinația de negru cu argintiu e bine aleasă și e des folosită de majoritatea producătorilor. Apreciez că nu e foarte scump, e dotat cu rotisor iar finisajul pe inox e de tip antiamprentă. E evident că după cum se și numește nu se vor forma amprente iar dacă vi se pare prea scump alegeți un cuptor fără rotisor.

Prețul e destul de bun pentru caracteristicile speciale oferite și cât de fiabil e. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Cuptorul
Cuptorul

Majoritatea cuptoarelor de pe piață au alimentare electrică dar cele cu gaz oferă un randament mai mare. Eu prefer cele electrice deoarece sunt puțin mai ieftine, dar fiecare cu preferințele sale. Capacitate cuptorului e mare deoarece are chiar și rotisor – 59 litri. Modelelor de pe piață au un volum similar și e bine să fie mare deoarece puteți gătii o cantitate mai mare de mâncare.

Ca și dotări are: control mecanic, timer, grill, rotisor și altele. Cele cu alimentare electrică și care sunt mai scumpe, oferă și ventilator. La capitolele funcții și programe are: iluminare interioară, grill cu suprafață mare, grill cu suprafață mică etc. Nu sunt multe accesorii incluse, ci doar tava de coacere. Pentru incorporare e nevoie să știți dimensiunile nișei. Pe partea de design, are o ușă cu sticlă neagră și ramă metalică, iar finisajul e inox antiamprentă.

Plusuri: are rotisor, alimentare cu gaz, multe funcții, ușor de folosit și arată bine.
Minusuri: nu prea are.

Whirlpool AKP 808 IX e una dintre cele mai bune alegeri pe care le puteți face iar aparatele de la acest brand sunt destul de eficiente și fiabile. Dacă aveți un buget generos, o plită electrică cu inducție e o alegere potrivită, dar dacă nu vreți să irosiți prea mulți bani o plită cu gaz e cea mai ieftină alegere. Puteți opta între un model cu finisaj argintiu ori su suprafață negru lucioasă.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Whirlpool AKP 808 IX, cuptor incorporabil 59 litri”

 1. Salut Ion.

  Manualul de utilizare se gaseste pe site-ul producatorului in format .pdf.
  Il cauti dupa cod, akp 808 ix…

 2. Buna ziua,
  As vrea sa cumpar acest cuptor, dar nu sunt lamurita de functiile lui, si anume: nu stiu daca este un cuptor cu convectie sau daca are ventilator. Ma intereseaza in mod special ca sistemul de caldura din cuptor sa fie repartizat uniform sa se coaca bine prajiturile. Cuptoarele electrice nu ma intereseaza, vreau un cuptor pe gaz care sa coaca si nu stiu ce model sa iau.
  Multumesc anticipat pt ajutor.
  P.S Bugetul maxim 1300-1500 ron

Comentariile sunt închise.