Whirlpool AKM 330 IX, plită electrică ieftină

După cum bine știți, doar plitele pe gaz sunt mai ieftine. Ei bine, Whirlpool AKM 330 IX e un model electric cu un preț destul de atractiv și nu orice producător oferă o astfel de soluție pentru acasă. Tipul de alimentare cred că e evident doar privind această plită iar butoanele sunt poziționate în lateral. Cele cu panou de control în lateral, sunt mai late dar se potrivesc perfect pe un blat cu adâncime mai mică. Îmi plac aparatele pe inox deoarece acea culoare dă un plus de eleganță. Din poza de jos se poate observa că patru zone de gătit iar distanța dintre ele e destul de mare. Astfel puteți pune vase mari și puteți găti fără probleme.

Prețul său e destul de bun având în vedere cam cât costă o plită electrică. Aceasta costă cam cât una pe gaz, de aceea prețul o recomandă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Aparatul
Aparatul

Aprinderea arzătoarelor se face simplă ca și la cele pe gaz. Având în vedere cât costă, nu are panoul de control cu butoane touch. Un control electronic veți găsi la plitele cu sticlă vitroceramică. Acele plite sunt scumpe și sunt cam la fel de bune. Aceasta are 4 arzătoare diferite, doar cel mai mare are o putere e 2 kW, cele normale au 1.5 kW iar cel mic are 1 kW. Deci puterea de încălzire nu e foarte mare dar poate nici nu aveți nevoie de mai mult. O puterea mare presupune și un consum, iar 5000 W reprezintă consumul maxim al tuturor arzătoarelor.

Butoanele sunt poziționate în partea dreaptă, astfel plita e mai lată. E dotată cu siguranță astfel că oprește arzătoarele dacă nu le mai folosiți.

Plusuri: are un preț atractiv, ușor de folosit, instalare ușoară și e elegantă.
Minusuri: nu prea are la un așa preț.

Whirlpool AKM 330 IX are o suprafață mare comparativ cu plita unui aragaz iar randamentul e acceptabil dacă nu gătiți prea des. Spun asta deoarece randamentul e mai mic decât la cele pe gaz, deci nu veți putea prăji mâncarea la fel de bine ca și pe o plită cu gaz. Alături de această plită vă recomand un cuptor electric, iar producătorul nu joacă un rol așa de important. Cu siguranță volumul cuptorului incorporabil e mai mare decât cel al unui cuptor de aragaz. Deci există avantaje oferite de incorporabile.

Lasă un comentariu