Whirlpool ACM 808 BA S, plită electrică elegantă

Modelul Whirlpool ACM 808 BA S se potrivește perfect atât într-o bucătărie modernă cât și în una rustică, datorită designului și culorii. Aceasta se curăță ușor datorită suprafeței netede și vitroceramice, adică e destul de rezistentă însă trebuie să aveți grijă să nu scăpați ceva greu sau ascuțit pe ea. Panoul de control nu iasă prea în evidență însă e vizibil prin intermediul diverselor pictograme. Trebuie să țineți cont de culoare atunci când vreți să alegeți alte aparate pentru bucătărie – bej.

Sunt mai multe zone pentru gătit iar cea din dreapta e una extinsă pentru a putea pune vase mari sau lungi (ovale). Toate beneficiază de tehnologia de încălzire prin inducție. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Puterea totală a plitei e relevantă însă nu se poate compara cu alte tipuri de plite, principiul de încălzire la aceasta fiind mai avansat.  Sunt 4 zone de încălzire, doar că cele din dreapta pot fi folosite împreună și e un plus pentru că plitele pe gaz sau cele electrice clasice nu oferă o astfel de caracteristică.

Păreri pro și contra

Principiul de încălzire e mult mai bun la plitele cu inducție de cât la acele clasice, pentru că nu se încălzește plita, ci numai vasul. Astfel, randamentul e mult mai bun și timpul de fierbere e redus. Un alt avantaj ar fi că nu vă puteți arde la mâini când atingeți plita, însă sunt necesare doar vase feromagnetice și ustensilele trebuie să fie dintr-un alt material (de exemplu: lemn). Chiar dacă pare fragilă, e destul de solidă fiind realizată din materiale rezistente – suprafață ceramică.

Whirlpool ACM 808 BA S are zone de gătit de dimensiuni diferite, pentru ca voi să puteți găti orice și chiar dacă vasul e mai mic, nu se pierde căldură. Se poate seta timerul dacă știți cu exactitate timpul necesar pentru o anumită rețetă. Față de plitele pe gaz, preparatul e gătit uniform și gustul e la fel de bun. Setarea temperaturii se face prin apăsare deoarece nu e prezent un glisor. Ca să nu se apese accidental interfața, există și un buton pentru a bloca plita.

Te-ar mai putea interesa