Whirlpool ACM 804 IX, plită incorporabilă cu inducție

Plita Whirlpool ACM 804 IX e una una incorporabilă și nu una oarecare deoarece are multe caracteristici speciale: suprafață vitroceramică, inducție, control cu touch, multe opțiuni și fiabilitate ridicată. O plită pe gaz nu are nici o dotare specială însă există unele plite care au un arzător cu două inele de încălzire, asta presupune că are un consum mai mare și un randament pe măsură. Comparativ cu plitele electrice și vitroceramice, cele cu inducție sunt perfecte pentru cei care vor să mănânce o mâncare gustoasă (gătită ca pe gaz) și să nu petreacă mult timp în bucătărie (timpul de fierbere e foarte scăzut).

Chiar dacă are un cost lunar ceva mai mare decât la plitele pe gaz, la aceasta nu mai e nevoie de o butelie și oricum gătește repede (mult mai bună decât o plită electrică clasică). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Plita
Plita

Alimentarea acestei plite e una electrică și e evident din designul său. Arată mult mai bine decât o plită obișnuită (pe gaz), iar soluția de curățat trebuie să fie una specială. Spre deosebire de plitele electrice obișnuite, aceasta poate fi curățată imediat după folosire deoarece suprafața ei nu se încălzește ci doar vasul care stă pe ea.

Are 4 zone de gătit și nu am văzut nici o zonă specială (ovală sau dublu circulară). Panoul de control e așezat frontal ca la majoritatea plitelor și e destul de reușit deoarece opțiunile se aeg ușor iar pictogramele sugerează cam ce face fiecare buton, deci nu e nevoie să folosiți de fiecare dată manualul său. E dotată cu timer, sistem de blocare al butoanelor și funcția Booster.

Plusuri: design modern, inducție, funcția Booster, ușor de folosit datorită butoanelor touch și randament mare.
Minusuri: nu prea sunt.

Doar după designul ei puteți spune că Whirlpool ACM 804 IX e o alegere modernă dar și elegantă. Cu siguranță, trebuie să alegeți un cuptor corespunzător iar brandul nu are mare importanță. Vă recomand unul tot cu alimentare electrică, funcție de autocurățare, inox antiamprentă, ghidaje telescopice și volumul să fie peste 60 de litri. În general, cuptoarele mari aduc după sine și dotări mai bune. Dacă vă interesează designul acestei plitei, mai precis, panoul său de control, am pu un clip interesant mai jos.

Te-ar mai putea interesa