Western Digital My Passport Essential SE

Acest hdd extern Western Digital My Passport Essential SE 1TB cu interfață USB 3.0 e recomandarea mea pentru cei care au nevoie de un mediu de stocare pentru fișierele media care nu mai încap pe hardul laptopului sau desktopului. Îl recomand și pentru că vine în patru culori interesante (negru, albastru, argintiu și roșu) pentru ca să se asorteze cu un laptop sau netbook. Deasemenea, există variante cu capacități mai mici precum 320 GB, 500GB, 750GB, 1TB etc. O alternativă mai performantă care o și recomand e My Book Essential. Diferența de preț e destul de justificată deoarece acest model My Passport Essential vine cu WD SmartWare (presupune o soluție bună de backup și de criptare pe 256 de biți). Deci se adresează celor care doresc să stocheze date personale sau ale firmei, deci date care nu au caracter public. Un astfel de HDD extern are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Conținutul
Ambalajul

Specificații tehnice

După cum am precizat, puteți opta pentru ce variantă doriți (în funcție de capacitatea de stocare). Design-ul e unul destul de elegant deoarece e simplu și cu suprafață lucioasă. Performanțele sale nu pot fi comparate cu unul intern care are buffer mare. Acesta a re un buffer de 8 MB și o viteză de rotație de 5400 RPM. Are interfață atât USB 3.0 cât și 2.0 deoarece 3.0 e compatibilă cu 2.0 (deci se folosește de un singur cablu și are un singur port care e USB 3.0). Acesta are un format de 2.5 inci, deci încape în orice buzunar iar pentru cei care călătoresc, le recomand și o husă Belkin (ca să nu se zgărie). Poate fi folosit și ca mediu de stocare pentru filme și muzică, iar pe 1 TB intră peste 500 de filme. E un gadget Plug&Play și deci media playerul/sistemul de operare îl vede automat. Poate fi conectat la multe: consolă, playere media, PC, laptop etc. Deci e un tip de hdd care poate fi destul de funcțional și care-și merită fiecare bănuț.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată bine, e compact și portabil, robust, software special pentru criptare inclus și prețul e destul de bun.

Minusuri: chiar nimic.

Concluzie

Acest model numit My Passport Essential, după cum se și numește, se adresează celor care călătoresc și doresc ca hdd-ul să fie securizat. Jos am pus despachetarea modelului de 750GB pentru a vă face o idee despre conținutul pachetului și cum arată un astfel de hdd:

Te-ar mai putea interesa