Western Digital My Book Essential 3.0

Acest HDD extern Western Digital My Book Essential 3.0 (de 1TB, 1.5TB, 2TB, 2.5TB sau chiar și de 500 GB) face parte din modelele foarte performante deoarece are interfață USB 3.0 (compatibil 2.0), buffer de 16MB și aveți posibilitatea de a alege între diverse spații de stocare. Deasemenea vine cu toate accesoriile necesare (se pot observa în poze dar și în clipul de jos). Se poate observa că nu e de 2.5 inci ci de 3.5 inci și e un model vertical și nu orizontal ca Elements SE. Deci e un model de dimensiuni mari cu performanțe impresionante și la un preț atractiv. Dacă nu vă interesează performanțele sale, ci design-ul și portabilitatea sa, se poate opta pentru modelul pe alb și cu spațiu de stocare de 500GB. Dacă ar fi să aleg unul, aș opta pentru cel de 1 TB deoarece nu am nevoie de mai mult iar prețul mi se pare atractiv. My Book Essential de 1TB are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pachetul
Așa arată

Specificații tehnice

Chiar dacă nu aveți ieșire USB 3.0 la PC poate fi conectat fără probleme datorită compatibilității sale. Îl puteți achiziționa în eventualitatea că veți cumpăra un laptop sau un desktop cu această ieșire. Viteza de transfer e de 10 ori mai mare decât la 2.0 – 5 Gbps în loc de 480 Mbps. Design-ul său dă impresia unei unități centrale de dimensiuni mici, iar calitatea materialelor folosite e foarte bună. Spațiul de stocare diferă de la un model la altul, dar și prețul. Bineînțeles necesită o sursă de alimentare suplimentară (față de cablul de date) iar cablul necesar e inclus. Viteza de rotație e de 7200 RPM și care nu o veți găsi la toate modelele de la acest producător (de exemplu la Elements SE, toate sunt de 5400RPM).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată foarte bine, buffer mare, viteză de transfer satisfăcătoare, vine de la un producător bun, aveți posibilitatea să alegeți între diverse modele (în funcție de capacitatea sa).

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest My Book Essential 3.0 de la Western Digital se adresează celor care au nevoie de un gadget compact pe care să poată stoca o mulțime de date și fișiere. E un hard disk de nota 9-10 deoarece vă oferă cam tot ce aveți nevoie la un preț atractiv. Nu i-am oferit nota 10 deoarece nu vine cu mufă de rețea (pentru a conecta mai multe laptopuri/desktopuri la acesta). Dar acest lucru nu-l consider un minus. Jos veți putea viziona despachetarea acestui HDD extern WD:

Te-ar mai putea interesa