Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Western Digital Elements SE

Un HDD extern Western Digital Elements SE de 1TB sau 500GB ca acesta e ideal pentru cei care au porturi USB 3.0 la laptop sau PC. Spun asta deoarece viteza de transfer e de 10 ori mai mare decât la 2.0 chiar dacă sunt de 5400RPM. Însă, dacă nu doriţi viteză pentru acei bani, ci spaţiu de stocare atunci ar trebui să optaţi pentru modelele WD Elemenst USB 2.0 deoarece în locui unul HDD de 1TB cu USB 3.0 puteţi lua unul de 1.5TB. Deci depinde de voi, însă eu aş opta pentru cele cu USB 3.0 deoarece copierea filmelor se face mult mai rapid şi e un avantaj în special dacă vizionaţi doar filme 720p sau 1080p.  şi aveţi o conexiune la internet de 100 Mbps. O alternativă mai performantă e My Book Essential. Modelul SE 1TB pe care-l recomand de are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Pachetul

Aşa arată

Specificații tehnice

Spre deosebire de alte modele, aceste Elements SE sunt ceva mai portabile datorită dimensiunilor lor – 2.5 inci. Viteza de rotaţie e de 5400RPM şi o veţi găsi la majoritatea HDD-urilor externe. Deci dacă vă place muzica, filmele şi jocurile şi nu doriţi să le imprimaţi pe DVDuri ci doar să le ţineţi pe hard, atunci un astfel de HDD extern vă poate fi de folos în special dacă doriţi să-l luaţi cu voi sau dacă aveţi mai multe PC-uri sau laptopuri. Având în vedere că e un gadget Plug&Play, poate fi conectat la orice fără drivere sau alte prostii, însă pentru conectare aveţi nevoie de un cablu de date. Puteţi să-l conectaţi la un TV cu funcţie Connect Share Movie, la o consolă, la un laptop/netbook, media player sau la un PC. Deci pot spune că e unul dintre acele HDDuri care merită achiziţionate datorită utilităţii lor. Modelul Elements SE e unul dintre acele modele de la acest producător, deci puteţi alege care variantă doriţi.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: preţurile acestor modele mi se par ok, mai compacte decât cele cu 2.0 (2.5 inci în loc de 3.5 inci), design robust deci veţi beneficia şi de calitate, performante şi sunt oferite de un producător bun.

Minusuri: variantele cu 3.0 sunt doar două (1TB şi 500GB), pe când cele cu 2.0 sunt vreo şase (750GB, 1TB, 1.5TB, 2TB, 2.5TB şi 3TB).

Concluzie

Aceste HDD-uri Western Digital Elements SE sunt cele mai bune medii de stocare deoarece au capacităţi generoase de stocare şi preţuri bune (comparativ cu memoriile USB). Poate cu timpul, vom vedea mai multe modele cu interfaţă USB 3.0 de la acest producător, poate chiar şi mai accesibile. Dar şi aşa mi se par destul de accesibile şi cu performanţe decente.

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu