Wacom Bamboo Pen & Touch

Wacom Bamboo Pen & Touch e o tabletă grafică destinată celor pasionați de desen pe calculator și vine în două versiuni adică una simplă – ctl 470k și una touch – cth 470k. Diferența dintre aceste versiuni e faptul că una poate fi operată cu creionul, iar cealaltă cu creionul, dar și degetul. Din această cauză modelul are un preţ bun Vezi prețul special de azi » care este unul de plecare pentru varianta de bază.

Poze

Din imaginile de alături se poate vedea cum arată acest aparat și creionul său. Creionul se poate folosi ca unul normal… în sensul că scrii digital cu el și poți șterge (tot digital) cu capătul verde. Nu e un aparat mare deoarece cântărește câteva sute de grame, iar dimensiunile nu sunt exagerate.

Tableta
Tableta
Creionul
Creionul

Specificaţii tehnice

Wacom Bamboo Pen vine cu o resoluție de 2540, iar cea Touch Pad are în plus 254 dpi pentru touch. Între aceste variante sunt și diferențe de greutate, dar nu chiar așa de mari deoarece varianta Wacom Bamboo Pen&Touch are o greutate de 419g, adică e cu vreo 20 de grame mai grea.
Aspectul e unul 16 pe 10 și poate fi folosită alături de mai multe sisteme de operare cum ar fi Windows XP, Vista, 7, 8 sau Mac OS X (de la 10.4). Nu văd de ce nu ar putea fi utilizată pe Linux, însă la Linux trebuie să vă descurcați cu driverele.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre calitate și preț e foarte bun; modelul Touch poate fi folosit pe post de touchpad și poate înlocui cu succes mausul; e compatibilă cu multe programe cum ar fi Photoshop, Lightroom … atâta timp cât aveți driverele instalate; vine cu vârfuri de rezervă… de care trebuie să aveți mare grijă să nu le pierdeți.
Contra: era interesantă o variantă pe alb; cablul e cam scurt.

Concluzie

Dacă ești pasionat de editat foto/video etc sau de desen, atunci modelul de față e unul care ți l-aș recomanda pentru acest lucru. Nu costă deloc mult și poate fi utilizat foarte simplu. Pentru a-ți face o părere despre cum arată și ce poate îți recomand preview-ul de alături.

Te-ar mai putea interesa