Vonino Sirius EVO QS, tabletă de 7.9″

Vonino Sirius EVO QS e o tabletă nouă de la acest brand și care pare să fie o alternativă la prima generație de iPad Mini. Spun asta deoarece arată cam la fel iar specificațiile sunt destul de apropiate. Prețul e foarte atractiv de aceea și spun că e o alternativă la un iPad, iar sistemul de operare e diferit – Android. E o alegere bună chiar dacă nu e vorba de o tabletă de tip high-end, mai degrabă una de tip mid-range. O astfel de tabletă e numai bună pentru cei care doresc un gadget portabil și nu doresc un laptop deoarece e prea scump.

Există și o variantă pe alb care are un preț similar, iar configurația nu diferă cu nimic. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Procesorul Quad-Core Cortex A9 de 1.6 GHz e mai mult decât decent iar procesorul grafic e unul cu 4 nuclee. Ecranul de 7.9 inci e un IPS cu rezoluție HD și acceptă gesturi cu maxim 5 degete. Memoria RAM e importantă dacă doriți să instalați multe aplicații și nu orice aplicații, ci aplicații cu notificări. Chiar și jocurile necesită resurse hardware mai bune și această tabletă face față noilor apariții.

Memoria internă utilizabilă nu e foarte mare de aceea un card de 8GB sau 16GB ar putea fi de folos (doar dacă vreți s țineți multe fișiere și aplicații). Ca și dotări are următoarele: cameră web, un difuzor, cameră principală de 2MP, slot pentru card, suport media avansat, placă video Mali 400 Quad Core, bluetooth și WiFi.

Nu are 3G ori 4G dar suportă un modem extern dacă aveți un cablu de tip OTG. Baterie sa e de 4000mA, iar autonomia oferită ține de cât de solicitată e tableta și o puteți concluziona și după capacitatea bateriei. Puteți instala diverse aplicații de pe Google Play chiar dacă are câteva câteva preinstalate. Puteți folosi tableta și pentru video convorbiri. Nu are camere foto/video prea performante dar sunt ok având în vedere utilitatea ei. Versiunea de Android e 4.2.2 JellyBean care nu e ultima.

Plusuri: autonomie maximă de 5 ore, HDMI, preț atractiv, poate fi ținută într-o mână datorită dimensiunilor sale, Android Jelly Bean și modem 3G prin USB.
Minusuri: nu are difuzoare stereo.

Vonino Sirius EVO QS se adresează celor care nu vor să dea prea mult pe o tabletă, dar vor să facă și o alegere foarte bună deoarece performanțele acestei tablete sunt destul de ridicate. Clipul de jos e cu tableta albă și se poate observa cât de bine se mișcă.

Te-ar mai putea interesa