Volt Sinus Pro-800E, UPS centrală termică de 800VA 500W

Volt Sinus Pro-800E e un UPS pentru centrale termice, adică pentru alimentarea pompelor de recirculare atunci când se întrerupe curentul pentru perioade lungi de timp.
Producătorul acestui aparat e Volt Polska, fiind vorba despre unul polonez. Este un produs cu fiabilitate bună întrucât are o garanţie standard de 2 ani care poate fi extinsă.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pentru a putea folosi aparatul e nevoie de set borne (acumulator UPS centrală termică bateria auto) şi de o baterie auto.

Volt Sinus PRO 800E

Păreri pro şi contra

VOLT sinus PRO-800E 800VA 500W e un aparat capabil cu putere de 500W. Acest lucru înseamnă că aparatul ar trebui să susţină fără probleme două pompe de cazan timp de 7-10 ore… depinde foarte mult şi de puterea pompelor.

Unde excelează? După cum am scris mai sus acest aparat ar trebui să susţină două pompe: ce a de cazan şi cea de boiler. Cea de cazan are un consum mic, pe când cea de boier are un consum mic.
Cel mai bun pentru? Producătorul menţionează că aparatul are mai multe întrebuinţări precum centrale termice, servere, computere, sisteme de supraveghere şi altele. Dar, probabil că cei mai mulţi îl vor folosi la centrala termică.

Se poate şi fără UPS centrală termică? Răspunsul scurt e nu. Dacă se întrerupe curentul în timp ce cazanul are foc aprins şi lemne atunci vor avea loc mai multe evenimente extreme precum: supraîncălzirea cazanului (se va ajunge la temperaturi de peste 120 grade; dacă supapele de siguranţă nu vor funcţiona atunci riscaţi deteriorări), se vor supraîncălzi ţevile (dacă sunt din plastic atunci o să trebuiască să le schimbaţi deoarece se vor topi, dacă sunt din cupru atunci nu va fi nicio problemă), se va topi izolaţia ţevilor (dacă aveţi ţevi de cupru izolate), se va scurge pasta de fitinguri şi posibil să se topească şi termostatele (cele care controlează pompele). Pe scurt, veţi avea multe bătăi de cap fără UPS.

Montajul unui astfel de aparat nu e prea complicat pentru cineva care a făcut aşa ceva şi ar fi bine să se facă de către un electrician sau de cel care a montat cazanul. Asta în teorie. În practică cred că aceste aparate sunt montate de proprietari întrucât nu mai dai de instalator…

Te-ar mai putea interesa