Viewsonic VG2427WM, monitor ieftin cu boxe și ecran de 24″

După cum bine știți, monitoarele LCD sunt tot mai puține deoarece cele cu iluminare LED oferă un contrast superior și un consum mic de energie. Dacă nu ați știut, un contrast mai mare presupune o claritate superioară imaginilor. Un Viewsonic VG2427WM e o alegere bună pentru cei care vor un monitor strict pentru aplicații și navigare web deoarece prețul e atractiv, oferă ecran de 24 inci și boxe incorporate. Nu e nevoie de boxe mai puternice deoarece e vorba de un model office, iar dacă vreți ceva mai puternic, nu vă oprește nimeni să luați un sistem audio. Am observat că oferă și porturi USB care devin utile pentru conectarea de periferice. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Arată ceva mai diferit față de modelele care le-am mai văzut de la acest producător. Mai precis, are o construcție mai bună și altfel de finisaje.

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Display-ul e unul LCD dar nu cu iluminare LED cum e la modelele mai noi. dacă nu vizionați prea multe filme ori nu vă jucați jocuri pe acesta, nici nu veți observa mari diferențe între acesta și un LED. Diagonala de 24 inci aduce după sine o rezoluție 1080p. Cu o astfel de rezoluție imaginea e detaliată și spațiul de lucru crește, nemaiavând nevoie de două monitoare.

Caracteristicile de imagine sunt: timp de răspuns de 5 ms, aspect 16 pe 9, contrast dinamic 20.000 la 1, luminozitate de 300 cd/mp etc. Cu alte cuvinte, are caracteristici foarte bune iar datorită faptului că e doar LCD, contrastul nu e așa de mare ca la alte modele. Dotările sale devin utile atunci când vreți niște boxe dar nu aveți spațiu pe birou ori vreți să-l montați pe perete pentru economisirea spațiului de pe birou.

Ca și conectori are: VGA, audio, DVI și trei USBuri. Deci după porturile sale puteți să vă dați seama că e vorba de un monitor office. Nu e chiar ușor de mutat dintr-o parte în alta deoarece are 7 kg, iar nivelul de consum e destul de scăzut (depinde și de setările făcute).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: porturi USB, DVI, robust, preț atractiv pentru o diagonală așa de mare, boxe incorporate etc.

Minusuri: nu prea are.

Concluzie

Acest Viewsonic VG2427WM îl recomand celor care vor un monitor pentru birou ori pentru a-l folosi la locul de muncă. Alternative sunt dar nu și cu diagonală așa de mare (dacă luăm în considerare același buget).

Te-ar mai putea interesa