Viewsonic VA2231wa

Un monitor ieftin şi destul de mare este acest monitor LCD Viewsonic VA2231wa de 21.5 inci. O alternativă mai nouă e Viewsonic VA1931wa-LED. Este un monitor performant deoarece este unul FullHD şi specificaţii impresionante. Design-ul este unul foarte reuşit motiv pentru care este cel mai vândut monitor LCD de 21,5 inci. Preţul să este undeva la 490 de lei. Dacă ar fi fost şi un resigilat, acesta ar fi fost undeva la 440 de lei.

Aveţi toate motivele să-l încercaţi chiar dacă vine la un producător nou pe piaţa de electronice din România. Dacă nu era un produs de calitate acel magazin nu l-ar fi achiziţionat spre al oferi spre vânzare doritorilor. Recomand un monitor aşa de mare deoarece cele de 18,5 inci mi se par cam mici chiar dacă în comparaţie cu un unul 4 pe 3 are mai mult spaţiu vizibil, dar na… se poate şi mai bine în special dacă vă plac filmele sau jocurile.

Acest monitor LCD Viewsonic VA2231wa ar fi cea mai bună alternatvă la modelul BenQ G2222HDL de 21,5 care este undeva peste 500 de lei. În continuare voi prezenta specificaţiile tehnice pe scurt şi câteva păreri pro şi contra achiziţionării produsului.

Poze

Cam aşa arată
Butoane pentru meniu

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Este un monitor de tip LCD cu diagonal[ de 21,5 inci, cu un timp de răspuns de 5 milisecunde şi o rezoluţie FullHD 1920 cu 1080 pixeli. Luminozitatea este de 300 cd/mp şi un număr de 16,7 milioane de culori. Aspectul este de 16:9 adică wide.

Contrastul de 100.000 la 1 este unul foarte ridicat pentru un LCD, care e un lucru foarte bun şi nu-l vei găsi la multe monitoare. Unghiul maxim de vizibilitate pe orizontală e undeva la 170 grade şi pe verticală este 160 grade. Rata refresh-ului verticală e de 50-75 Hz iar orizontală e de 24-82 Hz.

Ca standarde are: TCO 5.0, UkrSEPRO, WEEE, Energy Star 5.0, BSMI, EuP, REACH SVHC List, RoHS, Epeat Silver, CB. Nu are Tuner TV şi boxe incorporate, însă are sistem VESA pentru montarea acestuia pe perete.

Se poate conecta la un calculator, laptop sau netbook prin portul VGA. Are o greutate de 3,8 kilograme şi consumă undeva la 40 W. Deci consumă la jumătate faţă de un CRT.

Plusuri şi minusuri

Plusuri: are funcţii precum EcoMode (consumă cu 40% mai puţin), Memory Recall, Resolution Notice şi Auto Power Off. Poate fi montat pe orice perete. Are design lucios sau glossy. Poate fi setat la un aspect 4:3 pentru o imagine corectă nu turtită.

Ca minusuri: nu are HDMI.

Concluzie

Sper că v-am dat suficiente motive că este un monitor LCD de calitate chiar dacă acesta se numeşte Viewsonic VA2231wa. E un produs recent de 21.5 inch apărut şi este la ofertă.

Te-ar mai putea interesa