Verbatim GT

Acest hdd extern Verbatim GT 500GB de 2.5 inci şi interfaţă USB 2.0 e unul dintre acele harduri externe cu design de tip sport sau elegant. Din păcate sunt doar două modele care vin doar în combinaţii de culori: roşu cu alb şi negru cu alb. deci să nu vă miraţi că sunt puţin mai scumpe decât modelele clasice, însă dacă aveţi un laptop cu design elegant (în special lucios pe roşu sau negru) un astfel de HDD s-ar potrivi de minune. Poate fi conectat chiar şi la alte gadgeturi, precum: media player, TV, consolă sau PC. Dacă ar fi să aleg eu, aş opta pentru cel pe negru. Nu sunt multe astfel de HDD-uri (care să arată aşa de bine şi de 500GB), motiv pentru care-l recomand pe acesta şi spun asta deoarece performanţele sunt aceleaşi indiferent pentru ce producător optaţi. Acest model de Verbatim GT are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Pe roşu
Pe negru

Specificații tehnice

Nu sunt variante mai mari cum ar fi de 1 TB, dar pentru mine e suficient deoarece nu fac colecţie de filme, ci doar le vizionez iar apoi le şterg. Ca şi o caracteristică specială are securitate Nero BackItUp. Are interfaţă USB 2.0, o viteză de 5400RPM şi un buffer de 8 MB, motiv pentru care nu poate fi comparat cu un model intern. Acelaşi lucru aş putea spune şi despre hard diskurilor externe. HDD-urile cu USB 3.0 sunt utile doar pentru cei care vizionează filme de dimensiuni mari şi deci au nevoie de un plus de viteză (în special dacă au o conexiune la ‘net mare). În rest, e un gadget de tip Plug&Play şi deci nu are nevoie de software preinstalat (drivere), deoarece sistemul de operare/media playerul/consola îl recunoaşte imediat. Spre deosebire de modelele anterioare, acest Verbatim GT 500GB e mai compact şi deci poate fi comparat ca dimensiuni cu un hdd intern SSD sau de laptop – 2.5″.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: portabil (e de 2.5″ şi cântăreşte doar 152 de grame – cam cât un telefon), arată bine, vine în două combinaţii de culori (pe argintiu cu alb ar fi arătat calumea), vine de la un producător cunoscut şi are o capacitate de stocare decentă.

Minusuri: nu există variante de 1TB sau cu USB 3.0.

Concluzie

Acest Verbatim GT 500GB e recomadnarea mea pentru cei ce vor un hard mai special adică să arate foarte bine şi care să iasă în evidenţă. Jos am pus despachetarea a acestuia:

Te-ar mai putea interesa