UTOK 700Q, tabletă quad

Utok e un brand românesc care se ocupă cu comercializarea de telefoane și tablete sub brandul lor. Un model foarte interesant de tabletă vândută de acest brand e Utok 700Q. Ecranul e unul de 7 inci cu rezoluție aproape HD, iar procesorul e unul AllWinner A31S cu patru nuclee. Un astfel de gadget ar fi recomandarea mea pentru cineva pasionat de jocuri (care vor merge excelent mulțumită cipului grafic PowerVR SGX544MP2 de tip octa – cu 8 nuclee) și cititul știrilor online.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Pe acești primim o tabletă ieftină, dar cu niște dotări caracteristice unei tablete premium. Memorie internă e de 8GB, deci ar fi recomandat să vă luați și un card Micro SD deoarece memoria utilizabilă e de undeva la 6GB, restul fiind utilizată de OS și aplicațiile implicite.

tableta
tableta

Pe partea de specificații acest dispozitiv are un procesor A31S marca Allwinner, 1GB memorie RAM și un hard de 8GB. Sistemul de operare instalat pe acest dispozitiv e Android 4.2, iar dacă vreți ceva mai nou cum ar fi 4.3 sau 4.4 atunci ar trebui să intrați pe site-ul Utok să vedeți dacă oferă actualizări manuale. De asemenea datorită porturilor USB și HDMI o să puteți conecta diferite dispozitive la acest gadget.

Atuurile acestui model sunt portabilitatea (greutate de 300 grame și baterie care poate ține până la 6 ore la o utilizare maximă), performanțele peste medie (ecranul are rezoluție 1024×600 pixeli chiar dacă e vorba despre unul de 7 inci) și sistemul de operare extensibil cu aplicații și jocuri (care le găsiți pe Android Market/Google Play Store).

În rest, e o tabletă numai bună pentru un copil sau pentru cineva pasionat de citit presa de pe ‘net. Nu e deloc greu de folosit, iar asta deoarece vine cu o interfață intuitivă, iar dacă nu știți de unde să luați jocuri atunci trebuie să apăsați pe icoana Play Store și de acolo puteți să descărcați jocuri. Jocurile sunt free sau paid, dar să nu vă faceți probleme deoarece cele free (gratis) sunt la fel de bune precum cele pe bani.
mai multe detalii referitor la tabletă puteți vedea din lipul de alături.

Te-ar mai putea interesa