UTOK 700Q Satin, tabletă quad core

Cei de la Utok au lansat o tabletă foarte interesantă numită UTOK 700Q Satin. Mulți ar fi crezut că numele Satin vine de la culoare, dar nu e chiar așa. pe spate are această culoare, dar acest mode se diferențiază față de 700Q prin faptul că are dublu memorie internă (16 giga), bluetooth și o greutate ceva mai mică. În esență e aceeași tabletă dar s-a lucrat la portabilitate (greutatea e inferioară, iar bateria e de 2500 mAh).

Dacă te întrebi cât costă atunci trebuie știut că are un preț bun Vezi prețul special de azi ». Nu mi se pare deloc un cost prea mare pentru un gadget care are o baterie cu autonomie de circa 6 ore… normal că poate să țină și două zile în stand by (adică atunci când nu o folosești).

Pe alb
Pe alb

Pe partea hardware se descurcă bine deoarece are procesor AllWinner A31S care-i unul de tip quad core, iar placa video e o PowerVR SGX544. Ecranul e unul de 7 inci cu rezoluție 1024×600 pixeli, iar pe partea de RAMi are 1GB. Deci, dacă ne uităm la specificațiile sale atunci putem vedea că poate concura fără probleme cu tablete consacrate cum ar fi iPad… Mini în special.

Lucrurile care precis că o să le apreciezi sunt aspectul, că bateria ține peste 4 ore și că poate rula orice joc din Android Market. Extensibilitatea cu jocuri și aplicațiile reprezintă punctul forte al tabletelor Android, precum și la aceasta. Un alt lucru bun e că beneficiază de cameră web care poate fi utilizată inclusiv pentru a vorbi pe Skype.
Probabil că principalele minusuri ar fi că nu are ecran HD și că nu are Android Kit Kat, adică versiunea 4.4. Aceste lucruri nu deranjează prea mult deoarece rezoluția e suficientă, iar sistemul e mai mult decât stabil.

Concluzia e că gadgetul acesta merită, chiar dacă e vorba despre o tabletă de la un brand românesc. O să vedeți că nu e cu nimic mai prejos în comparație cu Tab ori cu modele marca Apple.
Aș recomanda un aparat precum acesta cuiva care vrea să intre rapid pe net pentru a citi prea ori cuiva pasionat de jocuri.
Din clipul de alături puteți vedea o despachetare a tabletei despre care tocmai am scris. Trebuie apreciat că producătorul realizează tocmai el acest proces de unboxing.

Te-ar mai putea interesa