UTOK 1000Q Lite, tabletă 10 inci cu Android

UTOK 1000Q Lite e varianta mai ieftină la 1000Q și spun asta deoarece are un procesor diferit, spațiu de stocare pe jumătate și ecran clasic fără IPS. Are același nume ca și predecesorul deoarece arată la fel iar specificațiile nu sunt chiar așa de diferite. Vom găsi tot un procesor performant cu 4 nuclee, 1GB de memorie, ecran de 10 inci etc. Îmi plac tabletele albe deoarece au un design mai vizibil și sunt mai plăcute la vedere. Apreciez că e și accesibilă comparativ cu concurența și că are o baterie de 6000 mAh, deci autonomia e suficient de mare pentru orice ați face pe ea. Nu cred că ar avea rost să alegeți un model foarte scump deoarece indiferent cât de scumpă e, nu va înlocui un laptop.

Există și tablete cu Windows dar acelea costă dublu. Comparativ cu branduri cunoscute, oferă o configurație mult superioară și un ecran generos. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Procesorul său e puțin diferit – Allwinner A31S de 1GHz, dar tot e un Quad Core performant. Nu e nevoie de prea multe resurse hardware deoarece nu e vorba de un sistem precum Windows. Androidul necesită resurse cam pe jumătate și aici inclus și aplicațiile. Ecranul de 10 inci nu e HD, dar rezoluția e una 1024 cu 600 pixeli. E unul cu multi-touch care acceptă gesturi cu până la 5 degete.

Pe partea de memorie are 1GB și sistemul nu consumă nici jumătate. Pe partea de memorie de stocare are 8GB dar cea utilizabilă e și mai mică. Se poate folosi un card de memorie dacă nu aveți suficient spațiu pentru aplicații. Are două camere dar nu au senzori așa de mari într-un astfel de buget. Cea din spate e ok pentru fotografiere de la distanțe mici iar cea frontală pentru video convorbiri.

Pe partea de dotări am observat că are și bluetooth, deci se poate conecta o tastatură wireless dar și una cu USB deoarece are suport OTG.
Puteți avea conectivitate 3G cu un modem extern și va trebui să folosiți acel cablu OTG care e inclus în pachet.  Sistemul de operare e la versiunea Android 4.2 Jelly Bean.

Plusuri: are HDMI, Android Jelly Bean, autonomie de până la 7 ore, procesor performant, se poate folosi un card pentru mai mult spațiu intern și nu e foarte grea.
Minusuri: nu prea sunt la un așa preț.

UTOK 1000Q Lite e alternative perfectă la modelul anterior care e mai e disponibil. Jos e o prezentare mică a unei tablete similare dar designul e același.

Lasă un comentariu