Univision LD-2440 MP

Acest televizor LED Univision LD-2440 MP e un model FullHD destul de reușit și spun asta pentru că ecranul său e unul LCD cu iluminare LED și cu o diagonală de 58 cm (e echivalentul unui monitor de 23 inci). Ca și caracteristici speciale are: redare filme prin USB cu subtitrări, timp de răspuns de 4 ms, unghiuri largi de vizibilitate și intrare PC. Din poze se poate observa că e un model reușit (subțire și elegant). Dacă nu vă interesează aceste caracteristici speciale și aveți nevoie de un TV LCD LED cât de ieftin posibil, o recomandare e LC-1910. Însă eu vi-l recomand pe acesta chiar dacă costă mai mult în special că poate fi un monitor excepțional pentru PC. LD-2440 MP are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Subțire

Specificații tehnice

Ecranul său are o diagonală de 58 cm și o rezoluție corespunzătoare – FullHD. Alte caracteristici care v-ar interesa ar fi: timpul de răspuns de 4 ms, contrastul dinamic de 10000 la 1, luminozitate de 400 cd/mp, aspect lat și unghiuri de vizibilitate de 178 grade (atât pe verticală cât și pe orizontală). La capitolul audio are două boxe de 2.5 W fiecare, Dolby Digital Plus, egalizator dar și altele.

Vine cu tuner digital DVB-T/C, TV, intrare pentru antenă și redare video NTSC/PAL/SECAM. Datorită playerului media integrat puteți viziona filme prin USB fără a avea nevoie de un PC, laptop sau media player extern. Alți conectori care v-ar interesa ar fi: două porturi HDMI, intrare audio PC, ieșire audio digitală coaxială, USB, VGA, intrare video composite, ieșire căști, slot CI și SCART. Datorită faptului că are doar 58 cm, e destul de ușor de transportat/mutat chiar și de o singură persoană – 5 kilograme. Cam acestea ar fi caracteristicile sale tehnice și pot spune că sunt foarte bune dacă luăm în considerare prețul.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: redare filme+subtitrările prin USB, e ușor, prezintă conectivitate superioară, are un design elegant, preț atractiv și vine cu tuner digital DVB-T/C.

Minusuri: nu am ce să-i reproșez deoarece nu găsesc prea multe modele ieftine și care să vină cu un astfel de player multimedia integrat.

Concluzie

Chiar dacă nu e un televizor care să poată redea Blu-Ray-uri, poate reda fără probleme filme la rezoluție mare și calitate video decentă. Poate fi chiar și un monitor bun pentru PC-ul/consola dumneavoastră. Datorită intrărilor diverse se pot conecta chiar mai mult dispozitive (media playere, laptopuri etc).

Te-ar mai putea interesa