Dell XPS 13

Spre deosebire de vechiul XPS 13, acest Dell XPS 13 e un ultrabook și deci e mai compact dar și mai portabil. Carcasa sa e realizată dintr-un material foarte ușor dar și robust în același timp (compuși din fibră de carbon). Spre deosebire de alte ultrabook-uri, acesta are o ieșire mini DisplayPort, protecție Gorilla Glass și o baterie de 6 celule. Nu știu la ce ar folosi acea protecție a ecranului având în vedere că ecranul nu e unul tactil, însă autonomie e de 9 ore. Prețul său e parțial justificat dar tot nu e un laptop accesibil, iar alți producători oferă variante accesibile și cu configurații interesante. Acest XPS poate fi achiziționat cu un Core i5 Sandy Bridge, 4GB de RAM și SSD de 128/256GB. Eu aș opta pentru cel cu 128GB și de restul banilor mi-aș lua un HDD extern pentru file și muzică. Un astfel de XPS 13 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Cutia sa

Specificații tehnice

Procesorul Core i5 2467M e unul din a doua generație și deci nu e un Ivy Bridge, dar e unul de 1.6 GHz care înseamnă că are un consum mic de energie. E evident că are un ecran de 13.3 inci iar rezoluția sa e una HD+ și nu Full HD. Vine cu protecție Gorilla Glass ca și la telefoane și tablete, dar nu știu dacă va fi de folos. Memoria RAM nu mai poate suferi upgradeuri deoarece și așa laptopul are doar un slot. Dar pentru munca zilnică de tip Office e ok memoria de 4GB RAM.

SSD-ul său de 128/256GB va asigura viteza de procesare a datelor și deci nu văd rostul unui procesor mai bun sau Ivy Bridge. La ora actuală, 90% din ultrabookuri au configurații office și se datorează faptului că nu au o placă video dedicată ci doar cea integrată de la Intel. Dar și așa nu sunt construite pentru gaming deoarece sunt foarte subțiri iar aerisirea nu e prea ideală. La capitolul multimedia are tehnologie audio Waves MaxxAudio 4, difuzoare stereo, cameră web și ieșire audio. Porturile sale nu sunt prea multe deoarece e subțire: USB 2.0, USB 3.0 și mini DP. Tehnologiile wireless disponibile pe acesta sunt WLAN și bluetooth 3.0.

Nu înțeleg de ce au pus și Office-ul, pentru că doar afectează prețul. Însă pentru cei care au nevoie de un astfel de pachet, e o investiție bună.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: pornește rapid iar aplicațiile se deschid instantaneu, robust, elegant, autonomie mare și ecran rezistent la zgârieturi (dar nu cred că e cazul).

Minusuri: lipsa HDMI-ului.

Concluzie

Chiar dacă anul acesta s-au lansat multe ultrabookuri, prețurile au rămas tot pe acolo. Probabil anul viitor vor fi mai accesibile sau laptopurile vor simți o îmbunătățire estetică. Dacă sunteți fan al acestui producător, acest ultrabook Dell XPS 13 e singura alegere iar varianta cu 128GB SSD, e o soluție decentă. AM pus un clip cu prezentarea sa:

Lasă un comentariu