Trotec TTK53E, dezumidificator pentru 31mp

Trotec TTK53E e un dezumidificator premium cu garanție de 3 ani și capabilitatea de a face o atmosferă plăcută în spații până la 31mp.
Brandul producător e unul german, iar produsul e fabricat în Germania respectând standarde TUV și GS.

E un aparat care poate dezumidifica 16l/zi, dar are un preț bun Vezi prețul special de azi ». În opinia mea acest cost e unul mai mult decât corect pentru ce poate face acest aparat.


Păreri pro

Trotec TTK53E e dotat cu higrostat care presupune că puteți alege umiditatea încăperii de la 30 la 80 procente.
Precum la alte modele și acesta e dotat cu funcție de uscare haine care face acest aparat unul de tipul 2 în 1.
O altă funcție (utilă sau nu) e cea de indicare a umidității din aer prin intermediul unui LED (albastru pentru umiditate sub 55%, roșu pentru peste 70%, verde pentru umiditate optimă între 55-70%).
Consumul energetic nu e prea mare deoarece vorbim despre 0,3 kW.
Nivelul de zgomot e de 48 decibeli de la o distanță de un metru. Acesta nu e prea mare, fiind similar cu unui aparat frigorific.
Având o capacitate mare de dezumidificare (16 litri pe zi) acest aparat are și un rezervor considerabil de 5,5 litri. Având în vedere că per cameră poate fi aer umed cu cca 1 litru apă un astfel de aparat ar trebui golit undeva o dată pe săptămână. Acest interval depinde de mărimea camerei și de preferințe personale.
Pentru evacuarea externă a apei acest aparat e dotat cu un racord. Acest lucru e util în cazul în care nu doriți să goliți recipientul de apă.

Păreri contra

Lucruri negative nu sunt de menționat. Ceva ce poate că va deranja oarecum va fi faptul că are o greutate mare de 14kg, dar acest lucru e unul de înțeles pentru un aparat cu o așa capacitate (16l/zi).

Concluzii

Dacă sunteți interesați de un aparat care să se prezinte bine din toate punctele de vedere atunci acest model ar fi recomandarea mea. Pe piață există și alte branduri care comercializează astfel de aparate, dar Trotec e un etalon în domeniu.

Te-ar mai putea interesa