Trotec TTK40E, dezumidificator ieftin și performant

Dezumidificatorul e un aparat foarte important într-o locuință în care nu puteți aerisi des. Trotec TTK40E e un model ieftin și performant care mi-a atras atenția pentru că are multe opinii pozitive. E compact precum un ghiozdan și poate fi mutat cu ușurință datorită greutății reduse. Îl recomand pe perioada sezonului rece când faceți căldură pentru că atunci crește umiditatea din camere și, bineînțeles, nu puteți ține mult geamurile deschise. Capacitatea sa e de maxim 14 litri la zi care e corectă pentru cât costă și chiar nu are concurență.

În sezonul cald, vă recomand să folosiți aparatul de aer condiționat deoarece nu degajă căldură ca cel de jos. Iarna e chiar plăcut un astfel de aparat dacă încălzește puțin atmosfera, dar nu va fi folosit chiar non-stop (pornește automat când e nevoie). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

E ideal dacă aveți o familie numeroasă și petreceți mult timp acasă, astfel umiditate crește considerabil. Panoul de control nu e foarte vizibil și nici nu trebuie pentru că nu veți avea ce să schimbați la setări. Se poate alege una dintre cele două trepte de centrifugare, e prezent un timer, iar după ce și-a făcut treaba, îl puteți duce într-o alte parte a casei că doar are roți de transport.

Păreri pro și contra

Veți scăpa de mucegai, geamuri aburite, igrasie și aerul greu de respirat, adică după câteva zile atmosfera va deveni una plăcută cu aer proaspăt. Îmi place că aparatul pornește automat atunci când nivelul de umiditate e prea mare (depinde la cât l-ați setat) dar nu poate să opereze sub 30%, aceasta fiind valoarea minimă. Are un design modern și nu unul clasica sau învechit, deci arată bine oriunde l-ați pune.

Trotec TTK40E vine și cu un furtun de evacuare în caz că nu mai vreți să schimbați rezervorul. Oricum, acel rezervor se golește foarte ușor deoarece nu e mare (3.5 litri), iar producătorul recomandă să nu-l amplasați în camere prea mari (cel mult 25 mp). În caz că rezervorul se umple și nu vă aflați acasă, aparatul se oprește singur.

Te-ar mai putea interesa