Transformer Book Trio Asus TX201LA-CQ012H, gadget convertibil

Asus TX201LA-CQ012H e un model al seriei Transformer Book Trio, iar spre deosebire de un Transformer Book clasic, acesta oferă și dual Boot – Android + Windows. Bineînțeles e un gadget convertibil și nu e unul cu ecran glisant ci cu un ecran detașabil. Astfel că în modul laptop puteți folosi Windows 8 iar în modul tabletă, Android. Autonomia sa e aceeași indiferent de modul ales deoarece și stația de andocare are baterie. Spația de andocare mărește funcționalitatea gadgetului, oferind ceva mai multe porturi și mai multă memorie RAM. Cu siguranță Windows 8 necesită mai multe resurse de aceea e disponibil în modul laptop.

Prețul e destul de piperat dar trebuie să ținem cont și de faptul că e o combinație între un laptop și o tabletă (2 în 1). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul/tableta
Ecranul/tableta

Procesoarele sunt Intel Atom Z2560 și Intel Core i7, iar fiecare se adresează unui mod. În modul tabletă e nevoie de un procesor cu consum redus astfel că autonomia să fie una generoasă. Ecranul de 11.6 inci nu e chiar mare dar are o imagine detaliată – 1080p. Unghiurile de vizibilitate sunt foarte bune și e normal să fie așa deoarece poate fi folosit precum o tabletă.

Memoria e de 2GB ori de 4GB (în funcție de mod) și e suficientă. Spațiul de stocare e de 500GB și e asigurat de un hdd, iar unul extern ar extinde spațiul de stocare. Plăcile video sunt integrate în procesoare dar nu le recomand pentru cei pasionați de jocuri.

E dotat cu un difuzor, două camere, DisplayPort, HDMI, USBuri de tip 3.0, bluetooth, WiFi etc. Are două baterii și e normal să fie așa având în vedere că are două sisteme de operare diferite: Windows 8 64 biți și Android 4.2 Jelly bean. În funcție de cum o veți folosi, alegerea sistemului e foarte importantă iar autonomie diferă (în mod office e mai mare).

Conform producătorului autonomia în modul tabletă e de 19 ore iar în modul laptop e de maxim 33 ore. Bineînțeles, în mod obișnuit e ceva mai mică dar nu cu mult.

Plusuri: autonomie generoasă, compact, dual OS, ușor, performant – Core i7+Atom, bluetooth etc.
Minusuri: nu e accesibil.

Acest Transformer Book Trio Asus TX201LA-CQ012H e un gadget interesant și dacă v-ați dorit atât un laptop cât și o tabletă, acesta e perfect. Jos e o prezentare a acestei serii sau mai bine zis, e prezentare a unei tablete similare.

Te-ar mai putea interesa