TP-Link TL-WR843ND

Routerul wireless TP-Link TL-WR843ND e unul cu rată de transfer Wi-Fi de 300 Mbps, două antene detașabile și standard 802.11 n. Deci e vorba de un router care asigură un semnal bun de la distanțe mici și medii. Aveți nevoie de un astfel de periferic în caz că aveți un dispozitiv care are tehnologie Wi-Fi și vă doriți internet la voi acasă fără cabluri. Mă refer la tablete, telefoane, laptopuri etc. care bineînțeles se pot conecta și la alte rețele wireless (nu neapărat cea de acasă). Astfel, nu mai trebuie să consumați din opțiunea de internet aleasă pe cartelă când sunteți acasă. Designul e destul de bun, iar având în vedere că are antene detașabile, puteți instala altele mai bune. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată
Din spate
Din spate

Specificații tehnice

Standardul Wi-Fi e unul ca și la restul modelelor ieftine – 802.11 n. Doar că rata de transfer e ceva mai mare – 300 Mbps (n), de două ori mai mare decât la cele clasice. Butoanele de pe acesta sunt: WPS/resetare, Operation Mode Switch și cel de pornire/oprire. Porturile sale sunt: cele 4 LAN și unul WAN. Bineînțeles rata de transfer pe rețea e de maxim 100 Mbps.

La capitolul securitate prezintă: WPA, WPA2, WEP pe 64/128 biți, WPS, filtrare adrese MAC și firewall. Din pozele de sus se observă că are două antene externe detașabile. Alte caracteristici ale acestui router sunt: frecvența de 2.4 GHz, alimentare 9V și suportul UPnP. Are puține caracteristici deoarece e vorba de un model simplu. Există modele mai scumpe de la alți producători care oferă software mai avansat, antene incorporate (până la 3 antene) și diverse setări de filtrare.

În pachet sunt incluse: routerul, cablul de alimentare, cablul de rețea, ghid rapid, CD și kit alimentare cu PoE injector.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: viteză de transfer bună, semnal decent în caz că îl veți folosi pentru locuința dumneavoastră, destule porturi și setare ușoară a unei conexiuni de tip WPA2 (prin apăsarea unui buton).

Minusuri: are antene externe.

Concluzie

TP-Link TL-WR843ND e un router fiabil și bun pentru cei care nu doresc să dea prea mulți bani. Se adresează celor care vor unul pentru uz casnic și deci nu vor o rază de acțiune mare. Sunt destul de multe modele în acest buget care ar putea fi alternative însă nu toate oferă aceleași dotări.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „TP-Link TL-WR843ND”

  1. Credeam ca e un review serios pana am ajuns la minusuri. Deci faptul ca are antene externe e un minus pentru tine?
    M-ai convins, esti un „expert”…

Comentariile sunt închise.