Toshiba Z930-131

Ultrabookul Toshiba Z930-131 e unul dintre puține modele pe piață cu modem 3G, baterie de 8 celule, greutate de 1.1 kg și cu Windows 8. Bineînțeles prețul său e unul corespunzător pentru ce oferă și de aceea îl recomand. E un model de 13.3 inci și vine ca alternativă cu configurație la fel de bună – Core i5 IvyBridge, memorie la 1600MHz și SSD de 128GB. Deosebirile nu sunt mari, dar un sistem de operare mai nou e întotdeauna binevenit. Designul său e unul neschimbat iar culoarea sa e bine aleasă (nu e pe negru ca și restul laptopurilor). Acest model din seria Portege numit Z930-131 are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Toshiba Z930 118
Din față
Toshiba Z930 118 2
Tastatura

Specificaţii tehnice

Configurația sa vine cu un procesor foarte performant și în același timp eficient – Core i5-3317U de 1.7 GHz. Cu ajutorul său puteți viziona filme la calitate superioară și jocuri mai simple (în cazul în care vreți să treceți peste plictiseală). Ecranul e unul mat de 13.3 inci având o rezoluție HD și din lateral se observă că e unul îngust. Acesta nu vine cu hard SATA ci cu un SSD generos – 128GB. Cât despre viitoare upgradeuri, doar la memoria RAM se poate opta pentru 6GB în loc de 4GB, dar și așa are o frecvență ridicată.

Placa video e una Intel HD 4000 care e cea mai nou din serie dar care nu oferă performanțe grafice mari. E ideală pentru aplicații, atunci când vreți autonomie mare sau vizionați filme. Acesta are un consum mai redus de energie comparativ cu una dedicată de aceea, autonomia bateriei de 8 celule atunci și 7-8 ore. Dotările speciale ale acestui ultrabook ar fi: 3G, bluetooth, USB 3.0 și Windows 8. Iar restul dotărilor sale sunt cele cunoscute sau mai bine zis, se găsesc pe multe laptopuri de la ora actuală (putând fi considerate dotări standard).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: nu sunt multe modele cu 3G, vine cu cel mai nou Windows, foarte ușor comparativ cu alte modele de 13 inci, subțire, elegant și robust.

Minusuri: având în vedere lipsa concurenței, nimic.

Concluzie

Acest Toshiba Z930-131 e un laptop foarte elegant și compact care merită încercat dacă sunteți o persoană care călătorește și are nevoie de internet la tot pasul. Alternative există, însă doar fără 3G dar nu văd de ce nu l-ați alege pe acesta. Jos poate fi văzută o prezentare a sa:

Te-ar mai putea interesa