Toshiba X770-128

Acest laptop Toshiba X770-128 Qosmio e unul dintre cele mai bune laptopuri de la acest producător dedicate gamingului. Deci prețul său nu va fi unul prea atractiv dar cu siguranță veți aprecia portabilitate și design-ul său (dacă-l comparăm cu un desktop). Diferențe prea mari dintre acesta și predecesorii săi nu sunt, însă nu vine cu tehnologie 3D (la ecran) și nici tastatură iluminată. Din punctul meu de vedere acestea nu reprezintă minusuri, ci doar autonomia e un minus. Ea e de circa 2-3 ore, care e normală pentru un laptop de gaming însă nu e suficientă pentru utilizare office. Deci dacă vreți să vă jucați jocuri, ar trebui să-l țineți alimentat la priză. Qosmio X770-128 are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Capac
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul Core i7-2670QM de 2.2GHz e un Sandy Bridge performant și nu cred că erau mari diferențe între ele și un IvyBridge. Chiar dacă nu are cea mai nouă configurație de pe piață, poate concura cu laptopuri ca Asus G75 și Lenovo Y580. Ecranul de 17.3 inci are o rezoluție de 900p care e tipică pentru astfel de ecrane, însă concurența oferă rezoluție Full HD. Având în vedere că are procesor Sandy Bridge, memoria are o frecvență de 1333 MHz. Bineînțeles memoria RAM e dispusă pe cele două sloturi și are o capacitate de 8GB.

Toshiba X770-128 vine cu două harduri, unul SSH iar altul de tip SATA. Ambele au 500GB spațiu de stocare, însă SSHul are și 4GB de memorie flash, E ca și cu ați avea un SSD de 4GB, însă e destul de mic memoria sa. Placa video GTX 560M are o memorie de 1.5GB și poate face față jocurilor mai noi. Nu știu cât de bine se va descurca în noul Crysis (3), deoarece alți producători oferă modele GTX 660M. Ca și dotări are unitate Blu-Ray, difuzoare Harman Kardon, port USB 3.0, bluetooth etc. Ar fi fost ideal dacă avea baterie de 8 celule, însă ar fi afectat dimensiunile sale. Autonomia de 2-3 ore e cam mică pentru un laptop, dar nu și pentru unul pentru de gaming.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: portabilitate, are o placă video decente pentru a juca cele mai noi jocuri chiar și al detalii medii spre maxim, hard de tip SSH, ecran de 17 inci, unitate Blu-Ray etc.

Minusuri: autonomie mică.

Concluzie

Acest Toshiba X770-128 e o recomandarea de la acest producător, dar cred că Asus G75 e o alegere ma bună deoarece are o experiență mai bună în acest domeniu și configurația e superioară (placă grafică seria GTX 600, autonomie mare și procesor Ivy Bridge). Să sperăm că se va mai ieftini pentru a face față concurenței.

6 comentarii la „Toshiba X770-128”

  1. Toshiba de față e bun, dar cei de la Asus au o istorie cu laptopurile RoG și de aceea cred că ar trebuie să alegi un model G75V cum e acesta. Plus că modelul de care zic eu are ecran Full HD, cip grafic mai puternic și un preț ceva mai mic.

Lasă un comentariu